FILMEZZUNK.HU

Thanos a jófiú lesz a Bosszúállók: Végjátékban?

2986

Thanos a jófiú lesz a Bosszúállók: Végjátékban?

Bosszúállók: Végjáték csak áprilisban fog kijönni, de már most több elméletet is olvashattunk arról, hogy mivel találjuk szembe magunkat a sztoriban. A Végtelen háború bemutatója után a fél internet arról beszél, hogy mi történik a folytatásban. Erről több rajongói elmélet is született már, az időutazás vagy A Hangya és a Darázs Kvantumvilága jelenti a kulcsot Thanos Megtizedelésére, de még az időhurokról is született elmélet. Most pedig a Reddit-fórumon újabb rajongói elméletet olvashattunk a Bosszúállók: Végjátékban Thanos szerepéről, írja a widescreen.hu.

A u/RealBugginsYT felhasználó úgy gondolja, ahhoz hogy megértsük az elméletet, a válaszokat az első Bosszúállók-filmben kell keresnünk. A rajongó szerint a folytatásban Thanos megbánja tettét, s szeretné majd jóvá tenni azt. Russo fivérek korábban úgy fogalmaztak, hogy a Végtelen háború eseményeit Thanos szemszögéből néztük, és az akadályokat a Bosszúállók és az Őrzők jelentették a Titán előtt. Thanos mindvégig hitt tettében, hogy azok nemes célt szolgálnak, ellentétben bármely másik gonosz karakterrel a Marvel Moziverzumban.

Végtelen háború nyitó- és zárójelenetében is Thanos szerepel, ami remekül írja le a karakter útját. A történet végül ahhoz vezetett, hogy összegyűjtötte a hat Végtelen Követ, s egy csettintéssel megfelezte az univerzumot. Még az sem állította meg, hogy feláldozza lányát, Gamorát, aki az utat jelentette a Lélekkőhöz. Nem hezitált egy pillanatra sem, megtette, kiirtotta az élőlények felét.

Az elmélet szerint Thanos megbánja majd tettét, amire példa lehet Loki vesszőfutása a Marvelnél. A karaktert előbb egy gonosz szerepében ábrázolták, majd szépen, lassan vált egyre szerethetőbbé, de sajnos Bosszúállók: Végtelen háborúban őt is utolérte a halál. Lokit a tettei miatt nem ölték meg az első Bosszúállókban, így bőven volt ideje átértékelni életét a Thor: Ragnarökig, ahol csínytevései ellenére végig a jók oldalán harcolt. Mi van akkor, ha hasonlóképpen járnak el Thanos-szal is a készítők, aki a Végjátékban teljes megbánást mutat? Thanostól láttuk a legnagyobb pusztítást a Marvel Moziverzumban, de sok másik ellenséggel szemben őt nem öncélú tettek vezérelték, arra is lett volna lehetősége, hogy végezzen a Bosszúállókkal, mégsem tette, ő az univerzum sorsát hordta a szívén.

Sokan hisznek abban, hogy Thanost a Végjáték után is látjuk majd, talán már a The Eternalsban feltűnhet – testvére Eros/Starfox az egyik Örökkévaló -, amin egy jó ideje már dolgozik a stúdió. Úgy tűnik a Kevin Feige és csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy Thanos megbánást mutasson, vagy olyan történetet mutassanak be, ami kihatással lesz a Marvel jövőjére.

De akkor is, Thanos olyat tett, amit egyszerűen nem lehet megbocsájtani, és rajta kívül eddig egy másik karakter készült hasonlóan súlyos tettre: Ultron. De az is igaz, hogy Ultron nem kapott 10 éves felvezetést, ő csak egy filmben szerepelt, aki egy mesterséges intelligencia volt. Egy gép nem képes megbánni tettét, nem érez megbánást, ellenben Thanos-szal, aki még lányát is feláldozta. Egészen érdekes elgondolás Thanosról, de az igazságot csak április 25-én tudjuk meg, amikor bemutatják a Bosszúállók: Végjátékot a hazai mozikban.

Lélegzetelállító videón a Bosszúállók: Végtelen háború trükkjei

(Forrás: widescreen.hu)


Article Tags: · · · ·