FILMEZZUNK.HU
TE JÓ ÉG! - Brutális mennyiségű pénzzel indított a mozikban a Bosszúállók: Végjáték

TE JÓ ÉG! – Brutális mennyiségű pénzzel indított a mozikban a Bosszúállók: Végjáték

1527

Hétvégi bevételi lista, USA – 2019. április 26-28.

Senkit nem lepett meg, hogy a Bosszúállók: Végjáték ülhetett fel a trónra a hétvégén, az sem, hogy mindezt óriási előnnyel tette, ehelyett az vált a fő kérdéssé a hétvége folyamán, hogy mennyivel fogja megjavítani az előd Végtelen háború nyitóhétvége-rekordját, írja a hu.ign.com. 

350 millió dollár – azaz durván 100 milliót vert a Végjáték rajtja a Végtelen háborúéra, világszinten pedig már 1,2 milliárd felett jár, beleértve a Kínában összeszedett 330 milliót (ami nem meglepő módon szintén rekord). Egyes mozik 72 órán keresztül is nyitva tartottak, hogy kiszolgálják a hatalmas érdeklődést, arról nem is beszélve, hogy alig lehetett más filmet megnézni a hétvégén, egyszóval egyhamar nem fogja semmi felülmúlni ezt az eredményt.

A lista többi szereplőjét annyira elhomályosítja ez a elképesztő összeg, hogy legfeljebb abban a kontextusban érdemes tárgyalni őket, hogy mekkora sebet ejtett rajtuk a Végjáték dominanciája. A Marvel Kapitány természetesen jól járt: sok rajongó valószínűleg az utolsó pillanatra hagyta, hogy Carol Danvers eredettörténetét bepótolja, így a film csak 12%-ot esett vissza, 415 milliót közelítő mérlegével pedig már a Marvel Moziverzum ötödik legjövedelmezőbb darabja a Fekete Párduc és az első három Bosszúállók mögött – persze csak addig, amíg a Végjáték meg nem előzi.

A legnagyobb csapást érdekes módon a horrorok szenvedték el: a Kedvencek temetője, a Mi és A gyászoló asszony átka is több mint 70%-kal kevesebb pénzt hozott, miközben a Végjáték közvetlen riválisának számító Shazam! eredményei “csak” 66%-ot csökkentek.

Ellenben jól tartotta magát a Fox Breakthrough című drámája (amely most már tulajdonképpen a Disney zsebét gyarapítja), a lista utolsó helyére pedig a szintén a Disney gyártásában készült Penguins című természetfilm küzdötte fel magát. A hétvégén tehát minden a Disney-ről és a Végjátékról szólt, és ez valószínűleg így fog maradni a jövő héten is.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Bosszúállók: Végjáték – $350M / $1,209Mrd
  2. Marvel Kapitány – $8,1M / $1,110Mrd
  3. A gyászoló asszony átka – $7,5M / $87M
  4. Breakthrough – $6,3M / $33,7Mrd
  5. Shazam! – $5,5M / $346,3M
  6. Little – $3,5M / $42,4M
  7. Dumbó – $3,2M / $327,6M
  8. Kedvencek temetője – $1,3M / $102,3M
  9. Mi – $1,1M / $249,4M
  10. Penguins – $1,1M / $5,7M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Bosszúállók: Végjáték kritika [SPOILERES]

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · ·