FILMEZZUNK.HU
Gemini Man: Megtrollkodták Will Smith új filmjét

Will Smith viszi a hátán a Gemini Man című thrillert

1341

Will Smith viszi a hátán a Gemini Man című thrillert

Egy évbe telt, amíg elkészült a Gemini Man (az utómunka még hátravan). A történet hőse Henry (Will Smith), a kiöregedett bérgyilkos, akinek felbukkan a 23 éves klónja (Will Smith), és meg akarja ölni. 

A thriller Oscar-díjas rendezője, Ang Lee (Brokeback Mountain – Túl a barátságon, Pi élete, Tigris és sárkány) szerint a produkció nem működhetne, ha Smith az évek során nem érett volna kiváló színésszé.

Azt találtam, hogy Will Smith mesteri színész – idézi a rendezőt a CinemaBlend. – A koros Harryt kifinomultan, melankolikusan játssza. Éppen ezért az volt a nehéz feladat, hogy a fiatal Harryt egészen más eszközökkel formálja meg, hiszen eltérő karakter bőrébe kellett bújnia, miközben azért önmaga marad. A koros Harry tapasztalt és bizonyos mértékben megfáradt ember, míg a fiatal dühös és bátor. Willnek le kellett hántania magáról több évtized tapasztalatát, hogy fiatal önmagát hitelesen el tudja játszani.

Smith számára a Gemini Man arról szól, hogy egy 50 éves, tapasztalt ember mit tud tanulni ártatlan 23 éves önmagától. A színészen kívül a film másik két nagy ásza az új számítógépes technológia, amellyel Smith-t megfiatalítják, illetve a képrögzítés módja. A hagyományos mozgókép 24 képkocka/perc sebességgel halad, a Gemini Manben azonban forradalmian új, 120 kocka/perces eljárást alkalmaztak. Ez eddig soha nem látott mértékben éles képet eredményez, amelynek köszönhetően a vásznon megjelenő látvány azt a benyomást kelti, mintha a valósággal találkoznánk.

10 Will Smith film, amit mindenképpen látnod kell

(UIP hírek)


Article Tags: · · ·