FILMEZZUNK.HU
7 meglepő érdekesség a Pénz beszél című filmről

7 meglepő érdekesség a Pénz beszél című filmről

5977

Pénz beszél érdekességek

A Pénz beszél egy izgalmas, fordulatos film, és erre Al Pacino és Matthew McConaughey a garancia. A legtöbb jelenet kiszámíthatatlan, ezért is köti le mindvégig a figyelmet. A történet szerint a jószívű, mindenki kedvence Brandon Lang (Matthew McConaughey) egy év leforgása alatt milliomosok vagyonával játszó John Anthonyvá válik, aki nyolcvan százalékos biztonsággal tippel bármilyen meccsre. Arra persze csak később döbben rá, hogy mentora, Walter Abrams (Al Pacino) csúnyán átverte, és a játék nem csak pénzre megy. Milliós fogadásoknál már az élete is tét, a nagy halak, főleg Novian (Armand Assante) ugyanis nem szeretik, ha elúszik a pénzük. Míg például a GlobusBET azt mutatja meg nekünk, hogy hogyan lehetsz sikeres sportfogadások terén, ha ügyesen taktikázol, addig ez a sport dráma bebizonyítja, hogy a nyerő stratégia néha nem elég. Alábbi összeállításunkban erről a filmről gyűjtöttünk néhány meglepő érdekességet.

Pénz beszél (Two for the Money, 2005)

1) A hazai UIP lemondott a forgalmazás lehetőségéről, így meglepő módon a Best jóvoltából került a hazai mozikba egy Universal-film, valószínűleg Al Pacino neve volt az egyetlen dolog, ami miatt Magyarország “legjobbja” bemutatta az alkotást.

2) A filmben szereplő Brandon Lang (Matthew McConaughey) egy valós személy, az ő igaz története alapján készült a film.

Pénz beszél (Two for the Money, 2005)

3) Pénzügyi szempontból még a gyártási költségeket (35 000 000 dollár) sem termelte vissza a film, az összbevétele mindössze 30 526 509 dollár volt.

4) A kritikusok sem rajongtak érte túlságosan, a Rotten Tomatoes-on 110 kritikus véleménye alapján 22%-ra értékelték a filmet, a Metacritic-en pedig 100-ból 50 pontot kapott a film, 29 kritika alapján.

5) A filmben Al Pacino feleségét alakító Rene Russonak a jeleneteit, Dan Gilroy a produkció írója személyre szabva írta neki. Érdekesség, hogy Dan Gilroy Rene Russo férje a való életben.

7 meglepő érdekesség a Pénz beszél című filmről

6) Matthew McConaughey valójában is futballozott a főiskolán. Ez az első film, amelyben egy főiskolai futballistát alakít.

7) A filmet DVD-n és a VHS-en 2006. január 17-én jelentették meg. Ez volt a Morgan Creek Productions stúdió által kiadott utolsó film, amely VHS-kiadást kapott.

A 15 legjobb film, amiben a PÉNZ az úr

//Spencer//


Article Tags: · · · · · · · · ·