Itt A két pápa vadonatúj előzetese!

1855

A két pápa (Two Popes, 2019) – Előzetes

Két színésznagyság, Anthony Hopkins és Jonathan Pryce pápává vált! A Netflix tíz filmjét küldi idén mozikba, amely az előfutára annak, hogy ezekkel neveznek az idei Oscar-díjra. Martin Scorsese The Irishmanje mellett A két pápa az, amely négy teljes hetet kap a filmszínházakban. A két pápa történetét előzetesen is láthatjuk:

A Netflix és Hollywood egy ideje háborúban áll egymással, főleg ami a díjszezonokat illeti. Miközben Steven Spielberg és más filmes szakemberek álláspontja szerint a streamingszolgáltató filmjei tartsák távol magukat az Oscartól, addig a Netflix azon dolgozik, hogy minél több filmje szállhasson versenybe az Amerikai Filmakadémia díjáért. Ennek egyik eszköze, hogy a szárnyai alatt készült alkotásokat nem csak a különböző filmfesztiválokon nevezi (habár idén Cannes-t kihagyta), de bizonyos időre moziba is küldi őket.

Martin Scorsese maratoni hosszúságú (3 és fél órás) The Irishmanje például négy héten át lesz látható a mozikban a New York-i Filmfesztivál után, még mielőtt a film megjelenne a Netflixen. Ezen kívül kilenc további filmet tervez mozikba küldeni a streamingszolgáltató az ősz folyamán (köztük a Velencében debütált Marriage Storyt), de egyedül a The Two Popes kap szintén négy hetet a filmszínházakban. Most előzetesen is láthatjuk az Anthony Hopkins és Jonathan Pryce főszereplésével készült filmet, amely méltónak ígérkezik a kiemelt figyelemre.

Ahogy a cím is jelzi, a A két pápa két pápáról fog szólni: Hopkins alakítja XVI. Benedeket, míg Pryce a leendő Ferenc pápát. A történet a két veterán színész karakterének konfliktusa körül bonyolódik – válaszponthoz érkezett a katolikus egyház. Tradíciók és konzervativizmus vagy a haladó vallásfelfogás a megfelelő irány? A filmet az Isten városáért Oscarra nevezett Fernando Meirelles rendezte, a forgatókönyvért pedig Anthony McCarten felelt, aki A mindenség elméleteés A legsötétebb óra írásával szállt versenybe az Oscarért.

két pápa premierje a Telluride-i Filmfesztiválon lesz. Ezután november 27-én érkezik a kiválasztott mozikba, december 20-tól pedig elérhető lesz a Netflix kínálatában is.

12 kultikus film és sorozat, melynek sztárjai évtizedekkel később újra találkoztak

(Forrás: Filmtekercs)


Article Tags: · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download