FILMEZZUNK.HU

Mark Ruffalo kereszténységet tisztelő filmet készített

1527

Mark Ruffalo kereszténységet tisztelő filmet készített

Keresztények felé mutatja ki tiszteletét Mark Ruffalo új filmje. A Sötét Vizek (Dark Waters) c. alkotás két főszereplője keresztény hitüket napi szinten élik meg a film során, amely pozitívan tünteti fel mindezt. Mark Ruffalo, aki egyébként a Bosszúállók c. világhírű Marvel filmsorozatban a Hulk szerepét játssza kijelentette, hogy szándékosan szőtte bele a filmjébe a keresztény szálakat.

A színész elmondta, hogy egy nyári táborban odament hozzá egy ember és megkérdezte, hogy a hollywoodi filmek miért bánnak keményen a keresztény hittel. A film készítője ezért szerette volna bemutatni a keresztények mindennapjának realitását. A „Sötét Vizek” c. film egyik jelenetében a Bilott nevű szereplő, akit Mark Ruffalo játszik, a katolikus iskolák költségeit vitatja. Feleségével egy másik jelenetben, akit az Oscar-díjas Anne Hathaway alakít, az emberekhez való keresztény viszonyulásról beszélgetnek.

A film során többször be is mutatják, ahogy a főszereplők gyülekezetbe járnak és dicséreteket énekelnek.

A színész saját bevallása szerint a „közel-keleti vallásokkal egy háztartásban nőtt fel.” „Katolikus volt édesanyám, apukám a Bahái hitet gyakorolta, nagymamám pedig újjászületett keresztény volt.” – mondta, majd kiemelte, hogy később a színészkedés művészetét egy híres zsidó színésztől tanulta meg. „Stella Adler hűen hitt a talmud által elmondottakban és megtanított arra, milyen felelősségem van színészként abban, hogy erősítsem mások hangját, akik nem tudják elmondani a történetüket.” – tette hozzá a színész, akinek filmje a zsidó vallást és a keresztény szentírást is bemutatja.

A film Nyugat-Virginia Parkersburg nevű városában élő emberek történetét mondja el, akik évtizedeken át voltak kitéve „örök vegyszerek” hatásának, amelyet a DuPont nevű cég, a világ egyik legnagyobb gyára termelt. Az alkotás Robert Bilott ügyvéd 15 éven keresztül zajló harcát mutatja be, amely során a családját, karrierjét és saját egészségét kockáztatta azért, hogy lebuktassa a gyár káros tevékenységét.

Borzasztó, a Netflix Jézust homoszexuálisnak beállító “karácsonyi” filmmel jelentkezik

(Forrás: hitradio.hu)


Article Tags: · · · ·