FILMEZZUNK.HU
TOPLISTA: 8 film, amit nem érdemes kihagyni februárban!

TOPLISTA: 8 film, amit nem érdemes kihagyni februárban!

1679

Mozifilmek – 2020. február

Nagyon erős hónapon vagyunk túl, de legalább ilyen izmos februárra számíthatunk. Jön a DC univerzum következő nagy dobása, érkezik egy kínai Golden Globe-díj nyertes dráma, sokak kedvenc animációs sündisznója akcióba lendül, Vin Diesel gyilkológéppé válik, Mark Ruffalo főszereplésével kapunk egy ügyvédes produkciót és végül, de nem utolsó sorban jön Harrison Ford kalandfilmje egy CGI kutyával. Íme nyolc film, amire érdemes lesz beülni a következő hetekben.

(1) Ragadozó madarak 

A gyönyörű Margot Robbie egymástól egészen különböző szerepkörökben bizonyította már, milyen nagyszerű színésznő, de a legnagyobb dobása Az Öngyilkos Osztag-hoz kötődik. A megzabolázhatatlan, gátlástalan, vad és szexi képregényfigura, Joker menyasszonya, Harley Quinn most igazi főszereplőként tér vissza.

Magyar mozibemutató: 2020. február 6.
Rendező: Cathy Yan
Stílus: akció, krimi

(2) The Farewell

Egy kínai család tagjai rájönnek, hogy a nagymamának már csak hónapjai maradtak hátra. Úgy döntenek, nem árulják el neki a rossz hírt, és egy esküvő szervezésébe kezdenek, hogy elvonják az idős hölgy figyelmét a közelgő végzetes időpontról.

Magyar mozibemutató: 2020. február 6.
Rendező: Lulu Wang
Stílus: dráma, vígjáték

(3) Sonic, a sündisznó

Sonic, a sündisznó egy számára is ismeretlen rendkívüli erőre tesz szert. Úgy dönt, hogy a Földön keres menedéket, hogy biztonságban tudhassa magát, ehhez azonban senki sem tudhat a létéről. 15 évesen, ráadásul Sonic temperamentumával és kvalitásaival nehéz észrevétlenül meghúzódni, szinte törvényszerű, hogy előbb-utóbb észreveszi őt valaki. Rövidesen Tom, egy városka jó szándékú rendőre bukkan rá a sündisznóra. Ketten együtt társulva számos izgalmat átélve utaznak országon világon keresztül, miközben Dr. Robotnyik és robot kütyüi folyton a nyomukban vannak.

Magyar mozibemutató: 2020. február 13.
Rendező: Jeff Fowler
Stílus: animációs, kaland, vígjáték

(4) Bloodshot

A történet főhőse Ray Garrison (Vin Diesel), akit az innovatív nanotechnológia segítséget feltámaszt a halálból a Rising Spirit Technologies. A férfi semmire sem emlékszik a múltjából, ez, és emberfeletti ereje pedig tökéletes gyilkológéppé teszi őt.

Magyar mozibemutató: 2020. február 20.
Rendező: Dave Wilson
Stílus: sci-fi, akció

(5) Dark Waters

Néhány ügyvéd elszánt harcot vív egy vegyipari vállalkozás ellen, mivel a cég elképesztő rombolást visz végbe a környezetben.

Magyar mozibemutató: 2020. február 20.
Rendező: Todd Haynes
Stílus: dráma, akció, életrajzi

(6) A vadon hívó szava

A Jack London legnépszerűbb regénye alapján készült film újra feleleveníti az elragadó szánhúzó kutya történetét. Buck kénytelen búcsút inteni a kedvencek áloméletének, amikor az éppen kitörő aranyláz idején kaliforniai otthonából kiszakítva a Yukon sivár vidékére kerül. Új világ tárul fel előtte, egy szánhúzó csapat tagjaként, majd falkavezéreként ismeretlen kalandok várnak rá, míg végül önállósodik és valódi értelmet nyer az élete. Az így neveled a sárkányod rendezőjének (Chris Sanders) legújabb filmje a legmodernebb technológiát alkalmazva teszi még valósághűbbé az állatokat. Főszerepben Harrison Ford.

Magyar mozibemutató: 2020. február 20.
Rendező: Christopher Sanders
Stílus: kaland

(7) A láthatatlan ember

A történetben Cecilia (Moss) bántalmazó kapcsolatban él egy milliárdos tudóssal (Oliver Jacson-Cohen). A tudós meghal, de Cecilia sejti, hogy igazából csak megrendezték a halálát. Ceciliának az lesz a mániája, hogy a férje láthatatlan emberként üldözi, és szeretteit is fenyegeti. Mivel a félelme megalapozott, A láthatatlan ember izgalmas thrillernek ígérkezik.

Magyar mozibemutató: 2020. február 27.
Rendező: Leigh Whannell
Stílus: sci-fi, thriller

(8) Zárójelentés

A számos díjjal büszkélkedő rendező, Szabó István a magyar filmes szakma legjobbjaival és kiváló színészekkel készítette el saját forgatókönyve alapján érdekfeszítő mozifilmjét, mely egyszerre sokkolja és elgondolkodtatja a nézőket. Főszerepben Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya, Csomós Mari, Szirtes Ági, Bálint András, Kovács Lajos, Andorai Péter látható, a film operatőre Koltai Lajos. A produceri feladatokat Sándor Pál és Tőzsér Attila látta el, a filmzenét Pacsay Attila szerezte, jelmezkészítő Szakács Györgyi.

Magyar mozibemutató: 2020. február 27.
Rendező: Szabó István
Stílus: dráma

A valaha volt 20 legjobb horrorfilm az IMDB szerint

(Történetek forrása)


Article Tags: · · · · · · · ·