FILMEZZUNK.HU
Egy Ku-Klux-Klan-tag megtérésének igaz történetéről készült díjnyertes film kerül mozikba

Egy Ku-Klux-Klan-tag megtérésének igaz történetéről készült díjnyertes film kerül mozikba

1494

Burden előzetes

Egy egykori Ku-Klux-Klan-tag megtéréséről készült film Burden címmel, amely arról szól, hogyan változik meg a titkos társaság egyik tagjának élete, miután megismeri azt az afroamerikai prédikátort, akit meg akar gyilkolni. A film február 28-án kerül a mozikba, és igaz történeten alapszik.

Ifjabb Michael Eugene Burden 1996-ban nyitja meg múzeumát és boltját Dél-Karolinában, ahol a Ku-Klux-Klan csoporthoz köthető kellékeket, fehér, kapucnis köpenyeket és lincselésekről készült fotókat állít ki. Azonban miután egy nő meggyőzi arról, hogy hagyja el a titkos bűnbandát, eladja a boltját egy afroamerikai lelkésznek, David E. Kennedynek, akinek nagyapját meggyilkolta a klán csoportja. A titkos szervezet tagjai megorrolnak egykori társukra, és mivel nagy hatalmuk van a kisvárosban, ahol élnek, munkanélküli, szegény emberré teszik őt. A filmben ekkor lép képbe a lelkész nagylelkűsége, aki ellátja nemcsak az egykori Ku-Klux-Klan-tagot, de barátnőjét és kisfiát is. A szeretetről és elfogadásról tanítják őket. A lelkész kedvességének köszönhetően a férfi keresztény lesz, és meg is keresztelkedik.

Remélem, mindenki és Isten is meg tud bocsátani nekem.” – mondja a film előzetesében a főszereplő. Az alkotást az Oscar-díjra jelölt rendező, Robbie Brenner készítette Andrew Hecklerrel az oldalán. A főszerepet a díjnyertes Forest Whitaker és a világhírű R&B-énekes Usher alakítja. A filmet 2018-ban mutatták be a Sundance Filmfesztiválon, ahol amerikai dráma kategóriában elnyerte a közönségdíjat.

TOPLISTA: 8 film, amit nem érdemes kihagyni februárban!

(Forrás: hitradio.hu)


Article Tags: · · · ·