FILMEZZUNK.HU
Megrázó film készült a háborús zónákban dolgozó keresztény rohamosztagosokról

Megrázó film készült a háborús zónákban dolgozó keresztény rohamosztagosokról

1737

Megrázó film készült a háborús zónákban dolgozó keresztény rohamosztagosokról

Háborús övezetekben segítő, krisztushívő rohamosztagosokról készült dokumentumfilm „Szabad Burmai Kopók” címmel. (Free Burma Rangers) Az alkotást a keresztény filmjeiről híres LifeWay Films és a Deidox Films készítette. A dokumentumfilm az Eubank család és rohamosztagosok / misszionáriusok mindennapjait követi, amely során a világ háborús övezeteiben segítenek az embereknek megmenekülni. A film nem megrendezett jelenetekkel, magánfelvételeken keresztül hűen mutatja be a kereszténységet akcióban.

David Eubank, aki egy misszionárius gyermekeként nőtt fel, az Amerikai Hadsereg különleges egységének a tagja és rohamosztagos tiszt volt, aki úgy döntött, hogy életét kockáztatva segélymunkás lesz egy Bibliával és egy puskával a kezében. Másokkal ellentétben több ezer képzett katonájával a robbantások és fegyverropogások hangját követve mentik ki az embereket, amely szerintük Isten akarata. A mentőegységek gyógyszereket és élelmet is szállítanak Bibliákkal együtt a világ legveszélyesebb pontjaira, mint amilyen például Burma, Irak vagy Szíria.

Honlapjuk szerint a rohamosztagosok 1,5 millió elveszett embert mentettek eddig meg, akik segítség nélkül meghaltak volna a háborús zónákban. Az Eubank család jelmondata az, hogy a „szeretet a gonoszság legjobb ellenszere.”

Nagyon motivál az, amelyet Jézus tett értem és meg akarom osztani a szeretetét más emberekkel és bátorítani akarom őket arra, hogy kövessék Istent. Minket nem a kényelem, a félelem, vagy a büszkeség vezet, hanem az Istentől kapott szeretet.” – mondta David Eubank a Christian Postnak adott interjújában. Kiemelte, hogy bár sokszor rossz döntéseket hoz és gyengének, bűnösnek érzi magát, természetfeletti élményei Istennel mindenen átsegítik. „Az én utam nem működik, csak Istené. Megtapasztaltam Jézus hatalmának átformáló erejét magamban és másokban is. Ez is építi a hitemet. Nem teljesen a hitem segít abban, amit csinálok, hanem Isten kegyelme.” – mondta a rohamosztagos, aki elmondta, hogy rengeteg csodát élt meg munkája során.

Megrázó film készült a háborús zónákban dolgozó keresztény rohamosztagosokról

Halálközeli helyzetekből menekültünk meg, gyermekeink meggyógyultak a dzsungelben segítség nélkül és munkánk során olyan emberek adták át az életüket Jézusnak, akik addig muszlimként vagy ateistaként éltek. Amikor úgy érzem elfáradtam, imádkozom és Isten újra feltölt engem a szeretetével, hitével, erejével és reménységgel, hogy folytathassam a munkámat.” – tette hozzá, majd arra kérte a film nézőit, hogy imádkozzanak értük, mert szerinte ezzel tudnak nekik a legjobban segíteni.

„Jézus létezik és megment minket. Rá számíthatunk. Kevesebbel már nem érem be. Ha megnézitek a dokumentumfilmünket, ti is vegyétek fel a szellemi fegyvereket és ne adjátok fel a harcot. Éljetek szeretetben és ez bátorságban fog megmutatkozni. Ne a kényelem, a büszkeség vagy a félelem vezessen titeket. Istennel semmi sem lehetetlen, Ő használ minket. Ez az élet szépsége.”

– mondta David a Christian Post portáljának ezzel bátorítva mindenkit.

Újra felépülő életek – sorsfordító filmek a valós hitről

(Forrás: hitradio.hu)


Article Tags: · · ·