FILMEZZUNK.HU
Szerelem a Korona idején - avagy 10 ajánlott film karantén idejére

Szerelem a Korona idején – avagy 10 ajánlott film karantén idejére

6509

Szerelem a Korona idején – avagy 10 ajánlott film karantén idejére

A filmimádók számára egyáltalán nem volt kérdés, hogy mit csinálnak majd azzal a rengeteg szabadidővel, ami most a nyakukba zuhant. Hosszú a lista, hogy miket kellene bepótolni, klasszikusok, magyar filmek, új filmek és különlegességek. De hogy kezdjen neki az ember? Ezek az én ajánlataim, különböző műfajokból és korszakokból, hogy ne a Halálos Iramban 7-et kelljen megnézni századjára is. Kormos Joel írása.

10. Tőrbe Ejtve (2019)

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése Rian Johnson csavaros detektív-filmje volt. A rendező legkifinomultabb munkája ez, a sztori alatt végig oldatlan marad a feszültség, ami lehetővé teszi hogy a néző végig aktív részese maradjon a történetnek.

Tőrbe ejtve (Knives Out, 2019)

9. Mentőexpedíció (2015) avagy Matt Damont már megint meg kell menteni.

Ez a könnyed sci-fi kalandfilm a tökéletes kikapcsolódás az egész család számára. Az Andy Weir könyve alapján készített filmben Mark Watney a Marson ragad, az újdonsült helyzetben pedig megoldásokat kell találni a kommunikációra a földiekkel, és közben túlélni sem mellékes. Külön érdekesség, hogy részben Magyarországon is forgatták a filmet.

Mentőexpedíció 2015

8. Hálózat (1976)

Sydney Lumet klasszikusa egy amerikai tévécsatorna stúdiójában játszódik, ahol a főszereplő Howard Beale-t, a híres kommentátort kirúgják, mert esni kezdett a nézettsége. A férfi ezen kikészülve élő adásban jelenti be az öngyilkosságát, aminek azonban egyenes következménye a nézettség ugrásszerű megnövekedése. Ezek után az események nem várt fordulatokat vesznek. A film olyan erős média-és társadalomkritika, amiről a Joker csak álmodni mert. ( És koppintani belőle)

Szerelem a Korona idején - avagy 10 ajánlott film karantén idejére

7. Cinema Paradiso (1988)

Giuseppe Tornatore szívmelengető filmje után szem nem marad szárazon. Egy kihagyhatatlan klasszikus film ez a mozi szerelmeseinek.

Cinema Paradiso (Nuovo cinema Paradiso, 1989)

6. Isten Hozta őrnagy úr! (1969)

Egy fantasztikus kelet-európai szatíra, Fábri Zoltán rendezésében. A magyar filmek egyik legszebben csillogó ékköve. Az alapanyag is hibátlan, Örkény István műve alapján vitték vászonra ezt a groteszk és abszurd komédiát. Sinkovits Imre és Latinovics Zoltán fergeteges duója a veterán katonáról és a vidéki tűzoltóparancsnokról. Nem lehet kihagyni!

Szerelem a Korona idején - avagy 10 ajánlott film karantén idejére

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·