FILMEZZUNK.HU
Szerelem a Korona idején - avagy 10 ajánlott film karantén idejére

Szerelem a Korona idején – avagy 10 ajánlott film karantén idejére

6512

5. Top Secret (1984)

Az Airplane rendezőstábja követte el ezt a remekművet, ami valamiért nem kapott annyi figyelmet mint a repülőgép-katasztrófa vígjátékuk. Val Kilmer a főszerepben, mint amerikai rocksztár akit először engednek fellépni Németországban a második világháború alatt. Ha nyitott vagy az Airplane és Csupasz Pisztoly féle humorra, ezt sem érdemes kihagynod!

Szerelem a Korona idején - avagy 10 ajánlott film karantén idejére

4. Hold (2009)

Sam Rockwell főszereplésével készült el a film, amit Duncan Jones rendezett, aki történetesen David Bowie fia. Sam Bell asztronauta egyedül dolgozik a Holdon, 3 évének végéhez ér, amikor saját magával kerül összetűzésbe. A film atmoszférájáról Clint Mansell zeneszerző gondoskodott.

Hold (Moon, 2009)

3. Jesse James meggyilkolása a tettes a gyáva Robert Ford (2009)

A lassabb tempójú neo-western stílust Clint Eastwood hozta létre a Nincs Bocsánat c. filmjével. A neo-western filmekben nincsenek pózok, idealizált főszereplők, igaz seriffek. Ezek helyét átveszi a realista karakter-dráma, az atmoszferikus zene és a lenyűgöző látvány. Itt is így van, ahol Casey Affleck élete legnagyobb alakítását hozza, és Brad Pitt és Sam Rockwell sem maradnak el mellette. A zenéről Nick Cave gondoskodott az egyedi és gyönyörű fényképezést pedig Roger Deakinsnek köszönhetjük.

Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007)

2. Az örökkévalóság meg egy nap (1998)

A híres görög filmrendező Theo Angelopoulos melankolikus drámája egy olyan hangulattal operál, amit az ember nem felejt egy könnyen. Bruno Ganz is nagyszerűen játszik, valamint Vangelis és Eleni Kandrou is fantasztikus zenékkel teszik kiemelkedően naggyá ezt a filmet.

Szerelem a Korona idején - avagy 10 ajánlott film karantén idejére

1. Felvonó a vérpadra (1958)

A francia film noir egyik legkülönlegesebb darabja ez. A film ami híressé tette Jeanne Moreau-t. Louis Malle érzékeny rendezése, és Miles Davis lenyűgöző jazz-darabjai, amiket a filmhez írt, egy valóban kivételes filmet alkotnak.

Szerelem a Korona idején - avagy 10 ajánlott film karantén idejére

A valaha volt 20 legjobb animációs mese az IMDB szerint

//Kormos Joel//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·