FILMEZZUNK.HU
Andrew Jack

Meghalt koronavírusban a Star Wars színésze

16288

Meghalt koronavírusban a Star Wars színésze

Újabb szomorú hír, hogy a brit Andrew Jacket, többek között A Gyűrűk Ura- és az újabb Star Wars-filmek “nyelvoktatóját” vagy dialektus trénerét (dialect coach), illetve színészét is elvitte a koronavírus. Jack 76 éves korában hunyt el egy London környéki kórházban (St. Peter’s Hospital, Chertsey) a betegség okozta szövődmények miatt. Sajnos a Metro jelentése szerint felesége, Gabrielle Rogers nem lehetett mellette, mert Ausztráliában ragadt a karantén miatt. Kollégái életerős, energikus, vicces és kedves szakemberként írták le, aki egyébként újabban a The Batmanen dolgozott.

Andrew Jack

Andrew Jack 1944-ben született Londonban, édesapja is színész volt. Jack 1982 óta dolgozik a filmszakmában mint dialect coach, de korábban és később is feltűnt színészként filmekben és tévésorozatokban. Az új Star Wars-filmekben (Az ébredő Erő, Az utolsó Jedik, Solo: Egy Star Wars-történet) kisebb szerepeket játszott: a folytatástrilógia első két epizódjában Caluan Emattot, az Ellenállás egyik magas rangú katonatisztjét, a Solóban pedig Moloch hangját szolgáltatta.

Természetesen nyelvészeti munkássága a jelentősebb, pályája során olyan színészeket készített fel szerepükre mint Robert Downey Jr. (a Chaplinhez és a Sherlock Holmes-hoz), Pierce Brosnan (James Bond-filmjeihez), Cate Blanchett vagy Viggo Mortensen (A Gyűrűk Ura-trilógiához), de ő képezte ki a Trója szemben álló feleit is. Összességében több mint 80 filmen dolgozott, ezek közül érdemes megemlíteni még a Batman: Kezdődik!-et, a 2010-es Robin Hoodot, A galaxis őrzőit, Az U.N.C.L.E. emberét vagy a Bosszúállók: Végjátékot. Nyugodjék békében!

Angelina Jolie édesapja, az Oscar-díjas Jon Voight videóban imádkozott a koronavírus helyzete miatt

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · ·