FILMEZZUNK.HU
Hollywoodból szedett új áldozatot a napokban a koronavírus, meghalt A sötét lovag: Felemelkedés és A bolygó neve: Halál egyik színésze, Jay Benedict.

Egészen elképesztő, a Batman színésze is meghalt koronavírusban

13374

A Batman színésze is meghalt koronavírusban

Hollywoodból szedett új áldozatot a napokban a koronavírus, meghalt A sötét lovag: Felemelkedés és A bolygó neve: Halál egyik színésze, Jay Benedict. A színész halálának hírét ügynöksége, a TCG Artist Management erősítette meg hivatalos Twitter-csatornáján.

Hollywoodból szedett új áldozatot a napokban a koronavírus, meghalt A sötét lovag: Felemelkedés és A bolygó neve: Halál egyik színésze, Jay Benedict.

Benedict színészi karrierjét még a ’70-es évek elején kezdte, eleinte kizárólag TV-sorozatokban vagy TV-filmekben bukkant fel. Az első nagyobb költségvetésű mozifilmben kapott szerepére egészen 1986-ig kellett várnia. Ekkor viszont nem mást alakíthatott, mint Newt apját A bolygó neve: Halál sci-fi-horrorban. Nem volt túl nagy szerep, mivel csak a sztori felvezetésében kapott helyet, ráadásul a moziba kerülő változatból ezt ki is vágták. Csak a későbbi kibővített változatban láthattuk, ahogy Newt és családja megközelítik az idegenek tojásait rejtő lezuhant űrhajót – ekkor bukkant fel Jay Benedict is.

A következő években meglehetősen hullámzó minőségű alkotásokban szerepelt, továbbra is vállalt TV-sorozatokban és TV-filmekben is munkákat. ’92-ben láthattuk a Felhők közül a nap című drámában, majd ’97-ben a Jean-Claude Van Damme és Dennis Rodman féle könnyen felejthető akcióban, a Nyerő párosban is. A 2000-es években már előszeretettel vállalt szinkronmunkákat videojátékokban is, a Conflict Desert Storm, a The Great Escape, a Miami Vice vagy a Powerdrome játékokban is hallhattuk a hangját. De pályafutása talán legnagyobb filmje, amelyben szerepet kapott, a 2012-es A sötét lovag: Felemelkedés volt. Jay Benedict 68 éves volt, alig egy héttel a 69. születésnapja előtt hunyt el.

Színészek, akikről nem is tudtad, hogy már meghaltak

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · ·