FILMEZZUNK.HU

Befutott a Disney féle Artemis Fowl legújabb filmelőzetese!

2200

Artemis Fowl (2020) – Előzetes

A koronavírus járvány egyik áldozata az Artemis Fowl könyvadaptáció, ami eredetileg 2020. május 29-én debütált volna a mozikban. A Disney végül úgy döntött, hogy a film a Disney+ streaming szolgáltatón kerül bemutatásra 2020. június 12-én, érkezett is egy új trailer hozzá. Eoin Colfer regénysorozatát már akkor nagyvászonra akarták adaptálni, amikor megjelent az első kötet 2001-ben, végül pedig 19 évvel és hét könyvvel később kapta meg a filmes feldolgozást a gyerekzseni története. A Disney égisze alatt készülő Artemis Fowl az első kötet eseményeit dolgozza fel, és már meg is érkezett hozzá a legújabb kedvcsináló előzetes.

Az újonc Ferdia Shaw által játszott 12 éves fiú, Mr. Artemis Fowl egy bűnöző zsenikből álló család leszármazottja. Elrabol egy Holly Short (Lara McDonnell) nevű tündért annak érdekében, hogy finanszírozni tudja az eltűnt apja után folytatott nyomozást, ezzel pedig a nyakába szabadítja a tündér-rendőrséget, melynek pont Short az első női rendőrkapitánya. A filmváltozat forgatókönyvét a színdarabíró Conor McPherson jegyzi, a direktori székbe pedig Kenneth Branagh ült, aki már több Disney-filmet is rendezett, például a 2015-ös Hamupipőkét és a 2011-es Thort.

A Disney valószínűleg abban reménykedik, hogy az Artemis Fowl-sorozattal sikerül egy új franchise-t beizzítaniuk, azonban az utóbbi évek tanulságai alapján ez nem lesz egyszerű: 2018-ban két olyan élőszereplős családi filmet mutattak be, ami nem rajzfilm-remake vagy folytatás (Időcsavar, A diótörő és a négy birodalom), és mindkettő elég csúfosan megbukott a mozikban. Az Artemis Fowllal viszont megfordulhat a szerencséjük, aminek új előzeteséből kiderül, hogy ismét nem spóroltak a látványra költött pénzzel.

10 filmsztár, akinek nagyot lendített a karrierjén a szuperhősszerep

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · · · · · ·