FILMEZZUNK.HU
Ma lett 51 éves Rory McCann, boldog születésnapot kívánunk!

Ma lett 51 éves Rory McCann, boldog születésnapot kívánunk!

2990

Ma lett 51 éves Rory McCann, boldog születésnapot kívánunk!

Legtöbben a Trónok harca című nagysikerű sorozatból ismerhetjük Roryt. Ő volt Sandor Clegane, a Véreb. A színész 1969. április 24-én született Skóciában, Glasgow-ban.  Tanulmányait a Skót Erdészeti iskolában végezte. Erdész volt, majd ács, tájkertész, és festőként dolgozott a skóciai Forth Road hídon.

Ma lett 51 éves Rory McCann, boldog születésnapot kívánunk!

Mr. McCann egy igazi magányos farkas. Szeret egyedül élni  nomád körülmények között, ahol nincs modern kényelem. Élvezi a békét és a csendet. Vitorlázik, túrázik, hegyet mászik és kempingezik.  1990-ben Yorkshire-ben egyedül mászott hegyet és beakadt egy sziklafalba, ahol addig lógott, míg elfogyott az ereje és 70 lábnyit zuhant. Kész csoda, hogy túlélte, de eltört a koponyája, a csuklója  és a karja. Ha nincs munka, Skócia nyugati partján tartózkodik a Wester Ross nevű vitrolás hajóján, ahol kutyájával  együtt él.

A színész a The Book Group című sorozatban lett ismert, alakításáért neki ítélték a skót BAFTA-díjat, ám Magyarországon sajnos nem vetítették. Főbb filmjei közé tartozik: Nagy Sándor, a hódító, Beowulf – A hős és a szörnyeteg, Vaskabátok, Attila a hun, Boszorkányvadászat, A titánok harca, Solomon Kane, Slow West, Banished minisorozat, xXx2.:Újra akcióban, legújabb filmes szerepe a Jumanji – A következő szint és persze a  Trónok harca világhírű sorozat.

Ma lett 51 éves Rory McCann, boldog születésnapot kívánunk!

A Trónok harca forgatásának kezdetén George R. R. Martinnak annyira tetszett Rory castingfiljme, hogy végül ő kapta meg Sandor Clegane avagy a Véreb szerepét. Rory az alakításáról így nyilatkozott: “A legtöbb ember rájön, hogy a Véreb nem rossz fiú.” Sandor Clegane remek alakításáért 2015-ben Screen Actors Guild-díjat kapott  ‘Kiemelkedő teljesítmény drámai sorozat stábjától kategóriában’. Érdekesség, hogy a forgatás alatt nagy diétába fogott, hogy felkészüljön egy félmeztelen jelenetre, pontosabban, amikor Sandor Cleganet megharapták és Arya Stark kimosta a sebét, hogy nehogy elfertőződjön. A kívánt külső elérése végett abbahagyta a dohányzást és az ivást, ami nála nagy szó és még konditerembe is járt. Hetekig morcos volt, mert csak főtt tojást és csirkét evett. A várt jelenet azonban elmaradt, mert a forgatás napján az idő rosszra fordult, így a rendezők végül lefújták és ingben maradt. Rory emiatt joggal kibukott, hogy hiába készült a nagy felvételre, duzzogásában pedig mindent bőséggel bepótolt amit addig hanyagolnia kellett.

Rengetegen érdeklődtek Rory magánélete felől, de Ő ezen a téren nagyon zárkózott, mivel  úgy érzi, hogy ez mindenkinek a magánélete, így csak szűkszavúan válaszolt:

“Soha nem voltam nős. Egyedülálló vagyok, mert annyit költözök, hogy nem tudnám magam igazán elkötelezni.”

És hogy milyen a nőideállja?

“Ha egyszer mégis úgy döntök, hogy lehorgonyzok valaki mellett, akkor olyan valakit szeretnék, aki csendes és nincs vele sok baj. Egy ennivaló lányt, aki imádja az ölelést. Beszél de nem szókimondó. Nem szeretem a hangos nőket.”

A valóságban Rory egy nagyon laza srác és nagyon könnyen ki lehet vele jönni. Már-már túl laza, mivel első filmes szerepét statisztaként kapta a Willow című fantasy filmben, de kirúgták, mert mindig elnevette magát a felvételeken. Komolytalansága miatt sajnos sokáig nem jutott Neki komoly szerep, így egy rettenetesen nehéz időszakon ment keresztül.

“Két évvel a Trónok harca előtt egy sátorban éltem, hajléktalan voltam Izlandon, időnként pedig ételt kellett lopnom ahhoz, hogy ne éhezzek.  Kemény időszak volt, de kaptam segítséget, lett munkám és összeszedtem magam. Az ember szerencséje egyik pillanatról a másikra nagyot tud fordulni, erre akkor jöttem rá, amikor nem sokkal később már egy limuzinban hordtak ide-oda és a világ egyik legfelkapottabb sorozatában szerepeltem”  – árulta el most már mosolyogva a színész.

Azóta szerencsére összeszedte magát. Mikor már több pénze volt, visszament Izlandra, hogy kifizesse könyvtári adósságait. A színésznek van egy húga Sally-Gay McCann, aki jelmeztervező és dolgozott a Nagy Sándor, a hódítóban és a Trónok harcában is. Élvezték a közös munkákat. Játszik zongorán, gitáron, bendzsón és mandolinon is. A Texas  nevű skót rock együttesben Rory feltűnt, mint dobos a Tell That Girl zeneklippben.

Szerző: MéziMcFly

Így néztek ki a Trónok harca szereplői régen vs. most


Article Tags: · ·