FILMEZZUNK.HU
Elhunyt Lynn Shelton, 54 éves filmrendező, meghalt Geno Silva, A sebhelyesarcú című ikonikus film bérgyilkosa és Michel Piccoli, a legendás francia színész.

Hollywood gyászol: Egy nap alatt három világhírű filmes halálát jelentették be

4314

Hollywood gyászol: Egy nap alatt három világhírű filmes halálát jelentették be

Hihetetlen gyászhír rázta meg a filmvilágot. A tegnapi nap folyamán három világhírű filmes halálát jelentették be. Elhunyt Lynn Shelton, 54 éves filmrendező, meghalt Geno Silva, A sebhelyesarcú című ikonikus film bérgyilkosa és Michel Piccoli, a legendás francia színész.

Elhunyt Lynn Shelton, 54 éves filmrendező, meghalt Geno Silva, A sebhelyesarcú című ikonikus film bérgyilkosa és Michel Piccoli, a legendás francia színész.

Lynn Shelton, Michel Piccoli és Geno Silva

Lynn Shelton alkotó- és élettársa, Marc Maron komikus szombat éjjel jelentette be a tragikus hírt, hogy a rendezőnő május 15-én, mindössze 54 évesen az életét vesztette. Halálának oka egy nem diagnosztizált hematológiai rendellenesség volt. A sokoldalú filmes íróként, rendezőként, producerként, színészként és vágóként is dolgozott: miután 2009-es, a Sundance-en feltűnést keltett A legmelegebb nap című munkája meghozta számára a nagy áttörést, az amerikai függetlenfilmezés egyik kiemelkedő alakjává vált, olyan nagyjátékfilmjeivel, mint az Édesnégyes, Érzések és érintések vagy a Későnérők.

Geno Silva amerikai színész volt, akire leginkább A sebhelyesarcú egyetlen szót sem ejtő bérgyilkosaként emlékezhet a közönség: ő lőtte le Al Pacinót, azaz Tony Montanát a filmben, Silva 72 éves volt, és május 9-én halt meg, ám halálának tényét csak most jelentette be a család. A színész a demencia egy speciális típusába halt bele. Az 1948-ban született Geno Silva A sebhelyesarcún túl játszott Az utolsó csepp (Tequila Sunrise) című Mel Gibson-Michelle Pfeiffer moziban, Steven Spielberg két filmjében, az Amistadban és Az elveszett világ: Jurassic Parkban, de David Lynch kultfilmjében, a Mulholland Drive-ban is láthattuk, és tévében is sokat szerepelt, ott volt a Miami Vice-ban, a Walker, a texasi kopóban, a Star Trek: Enterprise-ban, és egy sor egyéb sorozatban.

A 94 éves francia színész, Michel Piccoli filmrendezőként is elismert volt a szakmában, számos díjast és jelölést bezsebelt. Karrierjét 1945-ben kezdte, olyan filmekben kapott szerepet, mint A megvetés, A nap szépe, A szép bajkeverő, a Van pápánk! vagy A nagy zabálás. Olyan legendás rendezőkkel dolgozott együtt, mint Alfred Hitchcock vagy Jean-Luck Godard.

Színészek, akik a haláluk után is szerepeltek még a filmvásznon


Article Tags: · · ·