FILMEZZUNK.HU
Jurassic World: Bukott birodalom (2018) - Kritika

2021-ben érkezik a Jurassic World: Dominion

4216

2021-ben érkezik a Jurassic World: Dominion

A Jurassic World: Dominion a Jurassic World trilógia utolsó része, de nem ez lesz a befejezés. A Dominion a Jurassic Park filmsorozat hatodik része és a 2018-as Jurassic World: Bukott birodalom folytatása. A forgatás 2020. februárjában kezdődött Kanadában, majd Angliában. 2020. március 13-án a COVID-19 járvány miatt a forgatást szüneteltették. Steven Spielbergnek minden idők egyik legsikeresebb sci-fi, kaland filmsorozatát köszönhetjük, az 1993-as Jurassic Parkkal, amivel sikeresen feldolgozta a már előtte is igen népszerű könyvet. Ám miután 2001-ben mozikba került a Jurassic Park III., 14 évet kellett várnunk az őslényeket újbóli filmvászonra kerüléséig.

Jurassic World: Bukott birodalom (2018) - Kritika

2015-ben Colin Trevorrow rendező nevéhez fűződik a franchise-t, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard főszereplésével. A film igen nagy bevételt hozott, világszinten 1,6 milliárd dollárt. Így aztán nem volt kérdés, hogy lesz-e folytatás, de meglepő módon a Jurassic World: Bukott birodalom nem hozta meg a várt sikert. Colinra hárult a feladat, hogy a trilógia befejező részét is ő készíts el. A főszereplők Chris Pratt és Bryce Dallas Howard továbbra is főszereplők lesznek, de a rendezőnek sikerült felkérnie a klasszikus Jurassic Park legnagyobb sztárjait, akik el is vállalták a felkérést, és akik nem mások, mint: Sam Neill, Jeff Goldblum és Laura Dern. Viszont a Jurassic Worlddel elindított történet is a végéhez közelít, így a trilógiazáró beharangozott Dominion után, nehéz jövőképet látni a franchise jövőjét illetően.

Eddig úgy tudtuk, hogy ezután a Jurassic Park filmek kicsit pihentetve lesznek, de a producer, Frank Marshall pont az ellenkezőjéről számolt be, ahogy fogalmazott, egy új korszak indul a Jurassic Park történetében. “A dinoszauruszok most már az emberek világában vannak, köztünk, és remélem, hogy egy jó ideig még ott is maradnak.” A hamarosan bemutatandó harmadik részről egyelőre nem sokat tudni, de az alcím arra utal, hogy az őslények sikeresen átveszik az uralmat az emberiség felett. Ha a járvány ellenére sikerül tartani a premierhez fűzött reményeket, akkor a film 2021. június 11-én érkezik majd a mozikba.

Szerző: MéziMcFly

11 híres színész, akik évek óta eltűntek a vászonról


Article Tags: · · · · · ·