FILMEZZUNK.HU
Budapesten több autósmozi is megnyílik

Budapesten több autósmozi is megnyílik

1612

Budapesten több autósmozi is megnyílik

Megvisel, hogy nem tudsz biztonságosan, tömegmentes helyen lazítani? Hiányolod, hogy nem járhatsz moziba? Ha láttad már a Greaset vagy a Szeretném, ha szeretnél-t és magával ragadt az autómozis jelent, és régi vágyatok, hogy saját bőrötökön is megtapasztaljátok ennek a mozizásnak az élményét, azok számára jó hírünk van! A világjárvány kitörése miatt számtalan területen megszűnt az élet. Ez alól sajnos a mozik sem kivételek. Ám ennek “köszönhetően” kitalálták, hogy hogy lehet az embereket úgy a mozikba csábítani, hogy ne kelljen tömegesen egymás mellett ülni a vetítések alatt. Így végre Magyarországon is bevezetésre kerülnek a retró autósmozik.

Budapesten több autósmozi is megnyílik

Az autósmozi projektmenedzsere Rácz László beszámolt, hogy jött az autósmozik ötlete:

“A kényszer szülte az ötletet, mivel szerettük volna, hogy meglegyen a biztonságos szórakozás lehetősége ebben az időszakban is. Emellett a nosztalgikus moziélményt is visszahozzuk, aki volt már autósmoziban, az ismeri ezt a különleges hangulatot. Igyekszünk hosszútávon, stabilan fenntartani az autósmozit, és lehetőség szerint vidéken is bővülnénk.”

A filmeknél autóra lehet majd jegyet váltani 5.500 ft.-ért a panam.hu oldalon. Biztonsági okokból érintésmentes fizetések lesznek, és az autóból az üdítőkért és mozis ropogtatnivalókért sem kell kiszállni, ugyanis mindezt görkorcsolyás felszolgálók fogják felszolgálni, és kártyával, érintés mentesen lehet fizetni. A részletekről Riegler László, a Visualpower Kft. ügyvezető igazgatója beszél:

“A vetítési napokon 21 órakor kezdődnek az előadások. A 10×6 méteres prémiumminőségű LED falra vetített filmek hangját az autók FM rádióján keresztül tudják majd hallgatni a nézők.”

Az autósmozikból rögtön 3-ról is tudunk, amik megnyitják kapuikat, és a pontos időt is lehet tudni, hol és mikor lehet kényelmesen autóból nézni a filmeket. Ezek a következők:

  • június 3-tól a Westend külső parkolójában,
  • június 5-től az Újpesti Piac előtti zárt területen,
  • június 13-tól az Árkád tetején

Az érdeklődőknek egy fél perces összeállítás is készült:

Olyan filmeket láthattok majd, mint Brad Pitt és Edward Norton főszereplésével készült Harcosok klubját, de számos Oscar-díjas alkotást is vetítenek az elmúlt évekből. És most nézzük, mit lehet tudni a különböző helyszínekről:

Westend:

Június 3-tól a Westend Drive Cinemában elsősorban klasszikusok és / vagy olyan filmeket mutatnak be, amiket eddig itthon vagy nem mutattak be a mozikban, vagy csak nagyon régen. A vetítéseket kizárólag autókból lehet megnézni és a járműveket elhagyni tilos, kivéve mosdóhasználatkor. Az előadásokra az egészségügyi dolgozóknak, rendőröknek, tűzoltóknak a belépés ingyenes, másoknak a jegyár 3.700,-ft. Az első előadás június 3-án A nagy Lebowski lesz.

Újpest:

Itt június 5-től minden pénteken és szombaton lesznek előadások öt héten át. Olyan filmeket lehet majd látni, mint például a: Grease, a Hair, a Ponyvaregény, a Jurassic Park, az Ace Ventura, a Moszkva tér vagy a Sose halunk meg! A nézők szintén csak személygépkocsiban élvezhetik a mozizást, az autókban csak egy háztartásban élők tartózkodhatnak , lehetőleg maszkban. Ezen vetítések ingyenesek.

Árkád:

Június 13-tól lesz elérhető az Árkád autósmozi élmény, ahol a vetítés ismét a tetőparkolón lesz. Itt a mozizás tavaly is nyitva volt, ami akkor 5.500,-ft volt,  de hogy idén mennyibe kerül a kikapcsolódás, arról még nincs pontosabb információ. Olyan filmek kerülnek vetítésre, mint: a Rocky, a Truman Show, A nyolcadik utas: a Halál, vagy a Csillag születik (klasszikus verzió).

Fontos tudnivalók:

A gépjárműveknek egymástól 1,5 – 2 méterre lesz lehetőségük parkolni. A helyszínen mobil, konténeres mellékhelyiségek kerülnek kihelyezésre, amik fertőtlenítő eszközökkel is fel lesznek szerelve.

Szerző: MéziMcFly

Amíg a mozik még zárva… avagy mi mellé pattogassunk kukoricát


Article Tags: ·