FILMEZZUNK.HU
Ridley Scott nem akarta abbahagyni az Alient, még vannak tervei!

Ridley Scott nem akarta abbahagyni az Alient, még vannak tervei!

1367

Ridley Scott nem akarta abbahagyni az Alient, még vannak tervei!

Tudtátok, hogy H. R. Giger, a svájci képzőművész tervezte meg az Alient méghozzá úgy, hogy álmában megjelent egy félelmetes, hátborzongató teremtmény, amitől felriadt, és még frissiben lerajzolta, és így született meg a gyilkológép külseje? De milyen utat is járt be az Alien?

A bolygó neve: Halál (Aliens, 1986)

Az Alien filmsorozat Ridley Scott ötlete alapján indult a 70-es évek végén. A sorozat története a közeli jövőben játszódik, ahol a különböző űrhajók legénységei összetalálkoznak egy xenomorpphal (idegen létformával), ami egyesével öli meg az űrhajó legénységét. Az első Alien filmet 1979-ben mutatták be még Alien néven. Később a Nyolcadik utas: a Halál címre keresztelték, ami nagy sikert aratott és máig a klasszikusok közé tartozik. 1986-ban mutatták be az Alien 2 – A bolygó neve: Halált, 1992-ben az Alien 3 – A végső megoldás: Halált, majd 1997-ben a negyedik részt az Alien: Feltámad a Halál című filmet mutatták be. Mindegyiknek nagy sikere lett és még a kritikusok is pozitív visszajelzést adtak.

Érdekesség, hogy mivel az egyik főszereplőt – Ellen Ripleyt – Sigourney Weaver játszotta, ez pedig fontos mérföldkő volt a filmsorozatban, ugyanis az első Alien film volt a film történelmében az, amiben a főhős szerepét egy nő játszotta.

Emiatt Weaver elnyerte akkoriban a Legjobb Női Főszereplő kategóriában az Oscar-díjat. Évekkel később Ridley Scott bejelentette, hogy megcsinálja az Alien filmek előzményeit, bemutatva, hogy mi történt a Nyolcadik utas: a Halál című film előtt. 2012-ben került mozivászonra a Prometheus, 2017-ben pedig az Alien: Covenant című filmet mutatták be a mozikban. Ridley Scott a napokban elmondta, hogy bizony szívesen folytatta volna az Alien-filmeket a 2017-es Alien: Covenant után,mivel lát még fantáziát a történetben: “Sok kakaó van még ebben a sorozatban, de kellene találni rajta valami új fogást.” És azt is megtudhattuk mi lenne a film témája, ha megvalósulnának tervei:

“Mikor az első filmet készítettem, mindig azon gondolkoztam, vajon mi okozta egy efféle lény megteremtését? Miért utazik ebben a bizonyos hadihajóban, ami ezeket a tojásokat szállítja? Milyen célt szolgál a gép? És a tojások? Szerintem a soron következő ötlethez arra kell választ keresni, hogy ki, miért és milyen célból.”

Ridley elmondta, hogy Ő nagy örömmel benne lenne a folytatásban és a téma is meglenne hozzá, de a Fox a franchise bevételeit látván leállította a munkálatokat. Ugyanis a Prometheus 400 millió dollárt hozott a konyhára, addig a Covenant csak 240 milliót. Mióta egyesült a Fox és a Disney, azóta pedig semmi hír nincs az esetleges folytatásról, bár Scott még nem mondott le róla…

Szerző: MéziMcFly

Színészek, akik drogtúladagolásban haltak meg


Article Tags: · ·