FILMEZZUNK.HU
Hollywoodban újból forog a kamera, visszatér a filmgyártás

Hollywoodban újból forog a kamera, visszatér a filmgyártás

1203

Hollywoodban újból forog a kamera, visszatér a filmgyártás

Ilyen még nem volt! A koronavírus miatt majd 3 hónapig állt le Hollywood-ban az élet. A film- és zenei forgatások ennyi ideig szüneteltek. Most viszont hivatalosan is újraindul a filmgyártás. Gavin Newsom kalifornia kormányzója zöld utat adott a -film, -zenés -és televíziós munkálatok újraindítására.  E hét péntektől, azaz június 12-től minden visszatér a régi kerékvágásba. Ehhez persze hozzátartoznak a tesztelések, ami a színészekre és a stáb minden tagjára kötelezőek lesznek. A maszk viselését javasolják és egészségügyi szabályok betartása is alap elvárás lesz.

Hollywoodban újból forog a kamera, visszatér a filmgyártás

De ez nem csak Hollywoodra igaz. A világjárvány megérkezése a mozik bezárását is jelentette. Csak Amerikában  több, mint százezer dolgozó vesztette el munkáját, a mozis jegybevételek a 0-ra csökkentek. Mivel a vírus kezd lecsillapodni, ezért az elmúlt hetekben több ország nyitotta meg határait a külföldi produkciók előtt.  Mostanra már megnyitottak több stúdiót és forgatási helyszíneket. Áprilisban Ted Santos a Netflix tartalomigazgatója arról számolt be, hogy a streamingóriás már  Izlandon és Dél-Koreában is forgat. Adrian Wootton, a Brit Filmbizottság vezetője úgy fogalmazott, hogy „fel akarják ébreszteni a filmgyártást a tetszhalott állapotából”, mivel a filmipar az ország egyik leggyorsabban növekedő gazdasági szektora.

A globális filmipar legjelentősebb résztvevői közül a Walt Disney, a Netflix és a Warner Bros. jelentős beruházásokat indított Nagy-Britanniában. A Disney tavaly hosszú távú bérleti szerződést kötött a Pinewood stúdióval, a Netflix a Shepperton stúdió 14 műtermét foglalta le, a Warner Bros.-nak pedig London közelében, Leavesdenben saját stúdiója van. Új-Zélandon, ahol az Avatar folytatása készül, szintén leálltak a munkálatok a járvány alatt.  Azonban a kormány már ott is a helyi filmgyártás újraindításának szabályozásán dolgozik és bejelentették, hogy  új, biztonsági protokoll bevezetésével a nemzetközi produkciókat is várják majd.

Matthew Loeb az Amerikában és Kanadában dolgozó több ezer produkciós alkalmazottat képviselő IATSE elnöke elmondta, hogy a stúdiókkal egyeztetve dolgozzák ki az új feltételeket a biztonságos induláshoz. Reméljük hamarosan hazánkban is kecsegtető hírekről számolhatunk be, ha megnyitják a magyar mozik kapuit a nézők előtt.

Szerző: MéziMcFly

20 híresség, akinek talán nem is tudod a valódi nevét


Article Tags: · ·