FILMEZZUNK.HU
Régi filmek listája - 50 évvel ezelőtt ezek voltak a kedvenceink

Régi filmek listája – 50 évvel ezelőtt ezek voltak a kedvenceink

36557

Régi filmek listája

A régi filmek listája következik. Pontosabban olyan klasszikusok, amelyek az 1960-as években közkedvelt filmek voltak. Neked melyik a kedvenc régi filmed? Oszd meg hozzászólásban vagy kommentben a Facebook oldalunkon! A sorrend kizárólag saját véleményen alapszik.

7. Az édes élet /La Dolce Vita, 1960/

Marcello (Marcello Mastroianni) komoly ambíciókkal érkezett Rómába. Egy bulvárlap munkatársa lett, egy fényűző, cinikus és hazug társaság tagja. A hamis csillogású filmipar, a lesüllyedt arisztokrácia, a kiüresedett és értékválságba került értelmiség valamint a pénzhajhász tömegkommunikáció teljes erkölcsi és érzelmi kiüresedését találja, de végül mégis ennek a világnak adja el magát. Besöpörte az Oscar- valamint az Arany Pálma díjat.

Az édes élet /La Dolce Vita, 1960/

6. A rózsaszín párduc /Pink Panther, 1963/

Nyilván a folyton bénázó, mindent leromboló nyomozók legeredetibb alakját, a szerencsétlenség non plus ultráját kell ráállítani egy csilliárd dollárt érő gyémántrablásra. A CSI nem tenné ki a vitrinbe a nyomozati módszert, de nem is ez a lényeg.

A rózsaszín párduc /Pink Panther, 1963/

5. A tanú /A tanú, 1969/

Pelikán József (Kállai Ferenc) hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán (Fábri Zoltán), aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják.

A tanú /A tanú, 1969/

4. My Fair Lady /My Fair Lady, 1964/

Henry Higgings (Rex Harrison) az érdes modorú professzor fogadást köt kollégájával, hogy az elviselhetetlenül rikácsoló piszkos külsejű virágáruslányból pár hónap leforgása alatt kifogástalan társasági dámát farag. Eliza Doolittle (Audrey Hepburn) egy elég nehéz eset. Le kell vetkőznie régi rossz szokásait és el kell sajátítania az úri viselkedést.

My Fair Lady /My Fair Lady, 1964/

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · ·