FILMEZZUNK.HU
Keanu Reeves ezért vállalta el a Mátrix 4-et

Keanu Reeves ezért vállalta el a Mátrix 4-et

1926

Keanu Reeves ezért vállalta el a Mátrix 4-et

A Mátrix-trilógia első részét több, mint húsz éve mutatták be, aminek rendezője a testvérpáros Lana Wachowski és Lilly Wachowski voltak, majd 2003-ban további két folytatás követte , a Mátrix – Újratöltve, és a Mátrix – Forradalmak. Ezek 1,6 milliárd dollár jegybevételt hoztak globálisan.

Keanu Reeves ezért vállalta el a Mátrix 4-et

A Matrix folytatásának híre nagy meglepetés, mivel már évek óta keringtek erről pletykák. Az első Mátrix film tavaly volt húszéves, és a stúdiók szeretik évfordulókhoz kötni a nagy sikereik felmelegítését, ezért sem volt teljesen váratlan a Warner bejelentése. Keanu Reeves korábban azt nyilatkozta a folytatással kapcsolatban, hogy csak akkor vállalná a szerepet, ha Wachowskiék is benne lennének:

„Nekik kéne írniuk és rendezniük. És persze lássuk meg, milyen lenne a sztori, de amúgy persze, bár nem is tudom, fura lenne, de miért is ne?”

A Mátrix 4-et Zak Penn, több X-Men-film, az első Bosszúállók és A hihetetlen Hulk sztorijának írója megerősítette, hogy felkérték arra, hogy készítsen egy forgatókönyv-vázlatot (treatmentet) az új Mátrixhoz. Ami pedig a főszereplőt illeti, erről Zak azt mondta: “Ha újra kéne castingolni Keanu Reeves szerepét, én Keanu Reevest választanám.” Majd a teljes forgatókönyvet Lana Wachowski most testvére nélkül hozta össze. A forgatókönyvet Aleksandar Hemon és David Mitchell közreműködésével írta. A trilógia főszereplői Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is visszatérnek az új filmben.

Keanu megkapta a forgatókönyvet, majd azt elolvasva elmondta, hogy a “gyönyörű forgatókönyv” miatt vállalta el a Mátrix 4-ben való szereplését, majd hozzátette: “Nagyon meghatott a történet. Csak ezért térek vissza. Rengeteg mondanivalója van, amit érdemes megfogadnunk.”

A Warner Bros. produkciója az eredeti tervek szerint 2021. május 21.-től lett volna látható a mozikban. A koronavírus miatt azonban hónapokra leállította a produkciós munkát, így elképzelhető, hogy a stúdió elhalasztja a bemutatót.

Szerző: MéziMcFly

Keanu Reeves – Az ember, akinek aranyból van a szíve


Article Tags: · ·