FILMEZZUNK.HU
Elkészülhet a Piszkos Fred animációs változata

Elkészülhet a Piszkos Fred animációs változata

2365

Elkészülhet a Piszkos Fred animációs változata

Mit kell tudnunk Piszkos Fredről? A Piszkos Fred, a kapitány Rejtő Jenő P. Howard álnéven írt regénye. 1940-ben jelent meg. Pontosan miről is szól a történet? Fülig Jimmy-t egy verekedés után a Honolulu Star nevű luxusgőzös szállásmestere ráveszi, hogy foglalja el az általa megvert fűtő és pincér helyét kettejük fizetéséért. A hajón megismerkedik Mr. Irvinggel, aki inkognitóban St. Antonio uralkodó főhercege, és szeretné megismeri az alvilágot. Kölcsönösen kitanítják egymást, hogy ne bukjanak le a pár napos kaland közben és szerepet cserélnek. A Vadsuhanc néven az alvilágba merült főherceget titokban Piszkos Fred segíti, akiről nem tudja, hogy valójában az apja. A főúr Szingapúrban megismerkedik az alvilág több hírhedt alakjával és egyik vezetőjével, aki egy gyönyörű, ám félelmetes nő: Vöröskarom. A St. Anionio de Vicenzo Y Galapagos főherceg helyébe lépő Fülig Jimmy már majdnem elvész a kormányzás útvesztőiben, de szorongatott helyzetében félelmetes ökleire mindig számíthat. A főhősöknek számos bonyodalom eredményeként sikerül megakadályozniuk, hogy Alvarez – volt elnök – és szövetségesei megdöntsék a Boldogság szigetek törvényes uralkodójának trónját. Boldog befejezésként a főherceg feleségül veszi az összeesküvő Alvarez lányát.

Elkészülhet a Piszkos Fred animációs változata

Varsányi Ferenc filmrendező

Most viszont animációs film készülhet a Piszkos Fred, a kapitányból. Varsányi Ferenc filmrendező, forgatókönyvíró, producer és egyetemi oktató idén vehette át a Balázs Béla-díjat. Nagy álma válhat valóra a Piszkos Fred, a kapitány megfilmesítésével.  Az Emmy-díjas animációs rendező hamarosan megkezdi a munkálatokat.  Ferenc Magyarországon a Pannónia Filmstúdióból indíotta el karrierjét, ugyanis ott tanult az Animációs Akadémián, de azt kevesen tudják, hogy a  69 éves Ferenc előbb Holllywoodban ért el jelentős sikereket.

A Fecsegő tipegők animációs sorozat révén például a legrangosabb tévés díjat nyerte el.  Szerinte az animáció a legjobb műfaj, így nem meglepő, hogy ezen a vonalon éri el a legnagyobb eredményeket.

Szerző: MéziMcFly

20 híresség, akinek talán nem is tudod a valódi nevét


Article Tags: · ·