FILMEZZUNK.HU
Hamarosan hazánkban is újraindul a filmgyártás!

Hamarosan hazánkban is újraindul a filmgyártás!

1821

Hamarosan hazánkban is újraindul a filmgyártás!

A koronavírus miatt hazánkban is leálltak a filmgyártások egy időre, de mostantól újra forog a kamera. Már elkezdődtek az itthoni TV-s produkciós forgatások – szigorú óvintézkedések betartásával -, de a filmek és sorozat újbóli forgatására kicsit még várnunk kell. Káel Csaba, aki a mozgógépipar fejlesztéséért felel elmondta, “hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések feloldásával elkezdődtek a nemzetközi bérmunkák előkészületei“, tehát hamarosan a magyar filmiparban is teljes kapacitással fognak működni a tévés és sorozatos munkálatok.

Hamarosan hazánkban is újraindul a filmgyártás!

Hozzátette, hogy mivel Magyarország nem léptetett életbe forgatási tilalmat a veszélyhelyzet alatt, így minden munkálat egészségvédelmi intézkedések mellett folytatódhattak. Ugyanakkor a korlátozások miatt negatívum, hogy néhány produkció munkálatai viszont megcsúsztak. Összesen 16 mozifilmen kell utómunkálatokat végezni. Ezek befejezését és egyben bemutatását így 2021-re tervezik bemutatni az alkotók és a forgalmazók. A magyar filmek forgatása mellett mozifilmekkel, nemzetközi produkciókkal, Netflixes sorozatokkal, valamint a HALO című Showtime-scifivel is készülnek a hazai filmesek.

Jó hír, hogy itthon egyetlen film készítése sem hiúsult meg, mert még márciusban átütemezték a folyamatban lévő gyártások finanszírozását. Az NFI támogatásával készülő alkotások közül mindössze az Átjáróház forgatását kellett megszakítani, de hétfőtől az is folytatódik. Kérdés, hogy mikor folytatódhatnak a félbehagyott külföldi produkciók, amik a beutazási korlátozások feloldásának függvényén múlik, de miután már leszerződtek a magyar partnerekkel, amint lehet, minden bizonnyal folytatni fogják a forgatásokat. Magyarországon jelenleg a következő mozifilmek készülnek: Halo című Showtime-sorozat, a Terra Vision című Netflix-sorozat, a Dűne, a Nightingale és a Birds of Paradise.

Szerző: MéziMcFly

10 inspiráló keresztény film, amelyeket igaz történetek ihlettek


Article Tags: · ·