FILMEZZUNK.HU
Elhunyt Bob, a világhírű csodás cica, film is készült Róla

Elhunyt Bob, a világhírű csodás cica, film is készült Róla

2869

Elhunyt Bob, a világhírű csodás cica, film is készült Róla

2016-ban mutatták be Bob, az utcamacska történetét, mely valós eseményekre épült és kilenc könyv is készült a nem mindennapi páros életéről. A szívszorító, egyben szívmelengető életrajzi bemutató főszereplője a vörös kandúr Bob, a héten elhunyt, gazdája James Bowen búcsúztatta. :'(

Elhunyt Bob, a világhírű csodás cica, film is készült Róla

Bob, mivel befogadott cica, csak saccolni lehet életkorát. A világ leghíresebb, egykor még kóbor cicus körülbelül 14 éves korában hunyt el,  ami cicáknál igen magas életkornak számít. Gazdája a következő sorokkal búcsúzott kedvencétől:

„Bob megmentette az életemet. Ez ennyire egyszerű. Sokkal több volt nekem egy társnál. Vele az oldalamon iránymutatásra leltem, célra, amely addig hiányzott. Több ezer emberrel találkozott, milliók szívét érintette meg. Nem volt hozzá fogható cica és soha nem  is lesz. Úgy érzem, mintha kihunyt volna a fény az életemben. Sohasem fogom elfelejteni”.

Elképesztő történetükvan: Bowen még 2007-ben hajléktalan, és heroinaddikt utcazenészként találkozott egy vörös színű, gyönyörű kóbor macskával, aki saját bevallása szerint megmentette az életét. A sérült cicát Twin Peaks Gyilkos Bobjáról nevezte el , és úgy döntött, megpróbálja meggyógyítani és felerősíteni.  Ezután meg akart tőle szabadulni, de  később „Cserébe” a macska egy életreszóló társa lett. A Bobnak elnevezett macska mindenhová követte, még akkor is, amikor Bowen buszra szállt. Végül elszakíthatatlanná váltak, életük eggyé vált és megtartotta a cicát. Nem kellett sok idő és Ők ketten elválaszthatatlanok lettek, fokozatosan átalakult az életük. Így segítettek egymásnak abban, hogy zaklatott múltjuk sebei lassan begyógyulhassanak.  Bob mindig követte James-t, amikor dolgozni ment, a 73-as buszon már rendszeres helyük volt, hogy a szokott Covent Garden és a Piccadilly helyszíneihez eljussanak. Egyre nagyobb lett a közönségük. Bobbal az oldalán az utcazenéléssel és hajléktalanmagazin-árusítással pénzt kereső James a londoni belváros nevezetességévé vált.  A turisták sokszor azért látogattak el a Covent Gardenbe, hogy megnézzék őket. James-nek sikerült a metadon kezelést is befejeznie, így nagy szenvedések árán, de sikerült lejönnie a drogról. Már nem volt egyedül, Bob támasza és barátja lett. Hogy végül sikerült legyőznie heroinfüggőségét, James saját elmondása szerint ennek a különleges kapcsolatnak köszönheti.

Elhunyt Bob, a világhírű csodás cica, film is készült Róla

A könyvbemutató turnéknak és világkörüli utazásoknak köszönhetően Bobnak „hihetetlen élete volt”, nyilatkozta a könyvek kiadója. Bowen könyvet írt kettejük barátságáról 2012-ben, mely magyarul Bob, az utcamacska – Hogyan talált rá a remény egy férfira és macskájára  a nagyváros utcáin címen, folytatása pedig Bob szerint a világ címmel jelent meg. A nagy sikernek köszönhetően az első kötetet 2016-ban azonos címmel meg is filmesítették Bobbal a főszerepben.

Elhunyt Bob, a világhírű csodás cica, film is készült Róla

A film érdekessége, hogy a 2016-os filmben maga Bob alakította saját szerepét, így a vörös cica „színészként” is elsőrangú volt, nemcsak Bowen társaként és inspirációjaként. A cica gazdája, James Bowen egykori drogfüggő londoni utcazenész által írt könyvek tették ismertté a vörös szőrű macskát, és a bestsellerré vált kötetek 40 különböző nyelven, 8 millió példányban keltek el, mindez meghozta a világsikert mindkettejük számára. Bowen azóta öt további kötetet is kiadott szeretett macskájáról,  és a BBC szerint még idén bemutatnak egy újabb filmet, melyben szintén önmagát alakítja az állat.

Bowen több jótékonysági szervezetnek segít (hajléktalanság, írástudatlanság, állatok védelme, jóléte). Történetük  tökéletes példa lehet számunkra az ember és állat közötti szeretet megnyilvánulásában.

Bob, az utcamacska (Teljes film magyarul):

Végül pedig egy csodálatos részlet Bobról és gazdájáról:

Szerző: MéziMcFly

A 8 legjobb állatos film, amit a család minden tagja szeret


Article Tags: · ·