FILMEZZUNK.HU
Premierdátumot kapott a Lovecraft Country

Premierdátumot kapott a Lovecraft Country

1168

Premierdátumot kapott a Lovecraft Country

2020-ban a Lovecraft Country lehet a HBO számára az idei legnagyobb dobás. Olyan nagy nevek vannak a legújabb sorozat mögött, mint J.J. Abrams (producer), vagy Jordan Peele. J.J.-t nem kell bemutatni, produceri munkásságai filmekben és sorozatokban is egyaránt lenyűgöző. Jordan Peele pedig mostanában igencsak befutott Hollywoodban, többek között azért, mert nemcsak színészként villogtatja meg tudását, hanem komikusként, íróként, rendezőként és producerként is egyaránt remek teljesítményeket ér el. Nevéhez köthető a Csuklyások – BlacKkKlansman, vagy a Kampókéz. De leginkább a Tűnj el! (2017) és a Mi (2019) hozta meg számára a sikert, mivel mindkettőt Ő maga írta és rendezte, ezzel egy csapásra közismertté vált.

Most pedig Matt Ruff 2016-ban kiadott könyvének sorozatadaptációján, a Lovecraft Countryn dolgozik Jordan Peele J.J. Abramsszel egyetemben. A sorozat középpontjában Atticus Freeman (Jonathan Majors) áll, aki jó barátjával, Letitiával (Jurnee Smollett-Bell) és nagybátyjával, George-dzsal (Courtney B. Vance) együtt útnak indul, hogy megkeresse eltűnt apját (Michael Kenneth Williams) az 1950-es évek faji szegregáció sújtotta Amerikájában. Ezzel elkezdődik a túlélésért folytatott küzdelmük, melynek során szembe kell szállniuk mind a fehér emberek Amerikájának rasszista fenyegetésével, mind azokkal a rémisztő szörnyekkel, amelyek akár egy Lovecraft-regény lapjairól is leléphettek volna.

Howard Philips Lovecraft amerikai író (1890 – 1937) munkássága hatalmas rajongótáborral bír, másrészt igazi aranybánya a filmesek számára. A Lovecraft Country ezt a könyvet fogja feldolgozni, ami a horror és a fantasy világát tárja elénk. Bemutatja Peele világát, ahol a rasszizmus is egyfajta természetfeletti gonosz erő, ami bármikor lesújthat, és amire csak az őrület lehet a válasz. A sorozat őrületben és szörnyekben egyaránt bővelkedik. Főszerepben: Jonathan Majors, Jurnee Smollett-Bell, Courtney B. Vance és Michael Kenneth Williams. A producerek pedig többek között: Misha Green, Jordan Peele és J. J. Abrams. Az első évadot 10 epizódra tervezik. Amerikában augusztus 16-án mutatják be, hazánkban pedig augusztus 17-én, így a sorozat nálunk is világpremiernek számít, ugyanis már hajnalban elérhetővé válik az első epizód az HBO GO-n.

Szerző: MéziMcFly

10 sötét titok a múltból, amiről a sztárok nem beszélnek


Article Tags: · · · · · · · ·