FILMEZZUNK.HU

Jöhet a Ready Player Two!

1286

Jöhet a Ready Player Two!

Ha van olyan könyv, amit szinte minden kocka legalább egyszer olvasott, de inkább kétszer vagy háromszor, akkor az Ernest Cline Ready Player One-ja. A sci-finek álcázott gigantikus nosztalgiabomba nem csak regényként aratott nagy sikert, de Steven Spielberg rendezésében a mozikat is meghódította. Most pedig kiderült, mikor jelenik meg a folytatás.

Ready Player One (2018) - Előzetes

Egyelőre csak a regény folytatásáról van szó, hiszen Ernest Cline immár évek óta dolgozik eddigi legnagyobb sikere kibővítésén. Ez lesz a Ready Player Two, amely a legfrissebb hírek szerint november 24-én landol a boltok polcain – egyelőre csak a tengerentúlon. A világ többi pontján való megjelenésről később adnak majd tájékoztatást. A Ready Player One története a nem túl távoli, de annál zordabb jövőben játszódik, amikorra a valóság szinte teljesen élhetetlennél vált. De egy magának való programozózseni, James Halliday megteremtette az OASIS-t, egy virtuális világot, amely lassan átvett szinte minden funkciót a valóságtól. Mikor Halliday sok éves remetelét után meghal, kezdetét veszi egy verseny az OASIS-ben, ahol halála előtt elrejtett három kulcsot és három kaput. Aki a furmányos fejtörők segítségével elsőként találja meg ezeket, az örökli meg Halliday teljes vagyonát (ő volt a világ leggazdagabb embere) és emellett a teljhatalmat az OASIS felett.

A sztori természetesen egy első ránézésre totál esélytelennek tűnő kockáról, Wade Watsonról szól, aki természetesen ennek ellenére elsőként bukkan rá az első kulcsra, amivel nem csak egy csapásra világhírnévre tesz szert, de egy egész megacégnyi ellenségre is. A filmváltozat számos ponton eltért a regény történetvezetésétől, de így is sikerrel elnyerte a rajongók többségének tetszését. Steven Spielberg a főhős Wade szerepét Tye Sheridanre bízta, míg Hallidayt Mark Rylance alakította.

A 10 legjobb film a mesterséges intelligenciáról

(via Mafab.hu)


Article Tags: · · · · · ·