FILMEZZUNK.HU
A The Walking Dead 100 napja nem tud forgatni, de már a 11. évadot tervezik

A The Walking Dead 100 napja nem tud forgatni, de már a 11. évadot tervezik

2256

A The Walking Dead 100 napja nem tud forgatni, de már a 11. évadot tervezik

A The Walking Dead a világon a legjobban befutott zombis horror sorozat. Ennek bizonyítékául szolgál, hogy a TWD csaknem 10 éve indult el és azóta is egymás után rendelik be az újabb évadokat a folytatáshoz. A sorozat 2010. október 31-én Halloweenkor érkezett meg az Amerikai Egyesült Államokban az AMC csatornán, majd később, november első hetében a Fox International Channels adóin. A pozitív kritikák alapján az AMC zöld utat adott a második évadnak is, amely 2011. október 16-án indult, majd két rész után bejelentették a sorozat immár 16 részes, harmadik évadját is 2012. október  14.-i kezdettel. 2016. október 16-án az AMC már a 8. évadot is berendelte. Sőt, már a kilencedik évadon is túl vagyunk, 2019 őszén jött a 10. évad.

A The Walking Dead 100 napja nem tud forgatni, de már a 11. évadot tervezik

A sorozatot a kritikusok jól fogadták, díjjelöléseket is kapott, többek között a legjobb televíziós drámáért járó Golden Globe-díj jelölést. Az amerikai nézettségi adatai is jók, az ötödik évad első részét például 17,3 millióan nézték meg,  ami a televíziós sorozatok eddigi legjobbja az amerikai kábeltévék történetében. Ám a 10. évad utolsó részének bemutatását a koronavírus miatt jócskán elhalasztották és a rajongók már több, mint három hónapja várják az évad befejezését. Angela Kang, aki íróként és dramaturgként működik közre az AMC The Walking Dead sorozatban, közösségi oldalán jelentette be, hogy július 24-én pénteken a Comic Con @ Home alkalmával fedik fel a 10. évad befejező részének dátumát.

Emlékeztetőül: A Greg Nicotero által rendezett évadzáróban Beta (Ryan Hurst) a Suttogó-háború utolsó csatáját indítja Alfa (Samantha Morton) meggyilkolása miatt. A tizedik évad utolsó előtti – Torony című – epizódja azzal fejeződött be, hogy Beta a járkálókból álló hadseregét a kórházi torony rejtekhelyére vonul, ahol csapdába esnek Alexandria, Hilltop és Oceanside közösségek túlélői, beleértve Gabriel atyát és Negant is. Daryl, Carol, Kelly, Luke és a többiek merész menekülési kísérletet tesznek, miközben Maggie visszatér Virginiába és megismerkedik a Suttogókkal. Máshol Aaron és Alden egy rejtélyes álarcos személlyel találkozik, míg Virgil – egy magányos túlélő, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy Michonne, Rick keresésére indul – visszatér egy új és meglepő céllal. A 10. évaddal a sorozat nem áll meg, máris berendelték a 11. évadot és szuper hír, hogy további évekre terveznek, igencsak hosszú időre, aminek a végét szerencsére még nem lehet tudni. Rossz hír viszont, hogy a járvány miatt a The Walking Dead sorozat legújabb évadát csak 2021-ben izgulhatjuk végig.

Szerző: MéziMcFly

30 híres kulisszafotó a filmvilágból, amit még sosem láttál


Article Tags: · · ·