FILMEZZUNK.HU
10 zseniális film, döbbenetes befejezéssel

10 felejthetetlen film, döbbenetes befejezéssel

21921

Filmek, melyeknek váratlan a befejezésük

Jártál már úgy, hogy nézed a filmet és amikor elérkezik a produkció csúcspontja, te tátott szájjal ámulsz, hogy ez hogyan lehetséges? Alábbi cikkünkben olyan alkotásokat gyűjtöttünk egy csokorba, melyeknek a befejezésénél garantáltan le fogsz döbbenni. Kapaszkodj!

1. Éberség (Awake, 2007)

Clay (Hayden Christensen) a szívműtétje kellős közepén ébred fel, és szörnyű kínokat él át, de semmit se tehet ellen, mivel teljesen megbénították az altatószerek, amiknek hatása alatt elméletileg eszméletlen állapotban kellene lennie. A műtét után azonban nincs vége a megpróbáltatásainak, ő se és a felesége, Sam (Jessica Alba) se tud szabadulni a borzalmas élmény emlékétől.

Éberség (Awake, 2007)

2. Az élet szép (La vita é bella, 1997)

A csodabogár Guido (Roberto Benigni) mindig kész mosollyal válaszolni az élet nehézségeire. Évekig udvarol a szépséges Dorának (Nicoletta Braschi), aki sokáig kikosarazza, de végül nem tud neki ellenállni. Gyermekük már a háborús idők szülötte. Az olaszországi zsidókat deportálják. Apát és fiát elviszik, Dora önként utánuk indul. Guido, hogy kisfiát megóvja, kitalálja, hogy az egész csak vetélkedő, amelynek győztese tankot nyer…

Az élet szép 1997

3. Csúcshatás (Limitless, 2011)

Eddie Morran (Bradley Cooper) válságban lévő író. Új könyve nem hozta meg számára a várt sikert. Egy napon új gyógyszer kerül a kezébe, amelyet egy barátja hoz neki. A tabletta elfogyasztása után Eddie agykapacitása megnő, és szinte mindent képes megtanulni, megoldani. Arra azonban nem gondol, hogy a tesztelés előtt álló gyógyszernek mellékhatásai is lehetnek, különösen, ha hosszútávon fogyasztja.

Csúcshatás (Limitless, 2011)

4. A dolgok állása (State of Play, 2009)

Stephen Collins (Ben Affleck) asszisztensét meggyilkolják. Amikor a sajtótájékoztatón a politikus szemében könnycseppek jelennek meg, már mások is sejteni kezdik, nem csupán szakmai viszony volt kettejük között. Cal McCaffrey (Russell Crowe) riporter a főiskolán szobatársa volt, s jelenleg még mindig barátja Stephen Collinsnak. Az eset kapcsán több furcsa dolog is felüti fejét, így hát ő is oknyomozó riport készítésébe kezd, hogy meglelhesse az igazságot. Ebben kéretlen segítsége lesz a fiatal Della Frye (Rachel McAdams) személyében, aki egy internetes honlapokra készít írásokat. Ketten együtt próbálják felgöngyölíteni az ügyet, s közben nem egyszer az életük is veszélybe kerül.

A dolgok állása (State of Play, 2009)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·