FILMEZZUNK.HU
Megváltó Szerelem

A bibliai Hóseás könyve alapján készül film “Megváltó Szerelem” címmel

2478

A bibliai Hóseás könyve alapján készül film “Megváltó Szerelem” címmel

A történelmi romantikus novella története az 1850-es évek Kaliforniában zajló aranyláza alatt játszódik és egy olyan lányról szól, akit már fiatalon prostitúcióra kényszerítettek. A könyvet pedig a Bibliában található Hóseás könyve inspirálta, ugyanis az írás középpontjában Isten szeretete áll, amely minden bűnősnek megbocsájt. A novella több, mint 3 millió példányban kelt el világszerte miután 1991-ben kiadták és 30 nyelvre le is fordították. Nem rég bejelentették, hogy 2021 tavaszán Hollywood-i film adaptációja készül.

A bibliai Hóseás könyve alapján készül film "Megváltó Szerelem" címmel

A színészi stábba egyébként több világhírű színész is szerepel, köztük van Nina Dobrev is

A film producere Roma Downey és Cindy Bond. Downey korábban „A Biblia” című film gyártásában részt vett, Bond pedig a nem rég mozikba vetített keresztény énekesről szóló „I Can Only Imagine” filmben tevékenykedett.

„Ez a könyv rengeteg ember életét megváltoztatta, remélem, hogy a film most még több életre lesz hatással.”

– mondta Bond producer. Most egy kisvideó is készült a filmforgatásról, amelyet YouTube-ra is feltöltöttek. Egy ismeretlen színésznő pedig a videóban beismeri, hogy bár ő nem hisz Istenben, a „Megváltó Szerelem” című könyv miatt újra átgondolja, miben hisz. „Nem vagyok keresztény, de emiatt a könyv miatt akarok hinni.” – mondta. A könyv rengeteg, fikciós könyvet felsoroló bestseller listán volt első az elmúlt 15 évben.

„A történet egy „Angyal” nevű lány körül forog, akit gyermekként adnak el prostituáltnak. Miután túlélte a sok gyűlöletet és önmarcangolást az évek során találkozik egy Máté Hósea nevű férfival, akivel rájön, hogy a megtört szívét a szeretet tudja begyógyítani. A történet azt mutatja be, milyen gyógyító ereje van a feltétel nélküli és önfeláldozó szeretetnek a karakterek életében.” – írja a film szinopszisa.

A színészi stábba egyébként több világhírű színész is szerepel. Köztük van Nina Dobrev (A Vámpírok Naplója), Eric Dane (A Grace Klinika) és Logan Marshall Green (Pókember: Hazatérés) is. A filmet Dél-Afrika Fokvárosában forgatják.

Biblia a vásznon – avagy 10 film, amelyben megelevenedik a Biblia

(via Hit Rádió)


Article Tags: · · · · · ·