FILMEZZUNK.HU
Készül az Ubisoft játék filmadaptációja a Beyond Good & Evil

Készül az Ubisoft játék filmadaptációja a Beyond Good & Evil

698

Készül az Ubisoft játék filmadaptációja a Beyond Good & Evil

Pár napja vált hivatalossá a hír, miszerint  még egy Ubisoft alkotásból, méghozzá a Beyond Good & Evilből is filmadaptáció készül a Netflix jóvoltából. A videójáték a 2003-ban kiadott akció-kalandjáték, mely bővelkedett sci-fi és fantasy elemekkel. És hogy hogyan is indul a történet? A Beyond Good & Evil című játék egy Hillys nevű békés bolygó egyik szigetén kezdődik.  Itt él főszereplőnk, Jade, aki nevelőapjával, a Pey’J névre hallgató disznóval és barátaival lakik egy világítótoronyban. Pey’j egyébként egy félig ember, félig disznó keverék. A lány oknyomozó fotóriporter, de az utóbbi időben nem sok munkát kapott, ezért nem áll halomban pénz a kreditkártyáján és a felszereléseik nagy része is selejtes. Ám ez nem annyira zavarja, hiszen a szigeten teljes a béke és a nyugalom.

Készül az Ubisoft játék filmadaptációja a Beyond Good & Evil

Egy nap, amikor Jade éppen barátjával gyönyörködik a napfelkeltében, hirtelen hatalmas, sötét átjáró nyílik és egy idegen faj rohanja le Hillys bolygóját. A DomZ néven ismert rejtélyes lények támadás alá veszik a városokat, elsőnek pont azt a világítótornyot szemelik ki célpontnak, ahol Jade is lakik barátaival. Ám az épületet védő pajzs  nem üzemel, ugyanis nincs elég pénzük annak energiaellátásához, így kikapcsolják az áramot. Amikor a lány visszaér az épülethez, az egyik hatalmas lény éppen elfogja és lerántja a mélybe barátait. Jade gondolkodás nélkül utánuk veti magát, hogy megmentse őket az idegentől. Miközben ellenfelével küzd, Jade-et különös látomás éri, majd amikor sikerül legyőznie a lényt, az egy furcsa gyöngyöt ejt el, melyet a helyiek többre becsülnek minden pénznél. Miután a lány visszamászik a felszínre, meglepődve tapasztalja, hogy az egész szigetet elözönlötték az Alpha Sections emberei. Ők felelnek a bolygó biztonságáért és kíváncsiak rá, hogy mi történt a mélyben. Miután Jade végre lerázta őket, szerencsére  kap egy lehetőséget arra, hogy némi pénzre tegyen szert, így helyreállíthatják megtépázott otthonukat. A Hillys Tudományos Társulat ugyanis szeretne összeállítani egy gyűjteményt a világban élő állat és növényfajtákból.

Ezért arra kérik Jade-et, hogy megfelelő anyagi juttatás ellenében készítsen képeket annyi fajról, amennyiről csak tud. Ennek a későbbiekben nagyon fontos szerep jut, ugyanis egyes küldetések is ehhez fognak kapcsolódni. Pár sikeres felvételt követően már kap is annyi pénzt, hogy visszakapcsolják otthonunkban az áramot és aktiválhassák annak védőpajzsát. Miközben Jade és Pey’J éppen szorgalmas munkával igyekeznek helyreállítani otthonukat, hívás érkezik egy titokzatos alaktól, aki magát Mr. DeCastellac-nak hívja. Szeretné megbízni Jade-et egy közeli szigeten élő, eddig még felfedezetlen állatfaj két példányának lefotózásával, természetesen busás jutalom ellenében. Miután minden centre szükségük van, ezért nincs más választásuk, nehezen életet lehelnek a garázsban veszteglő Hovercraft-ba (ami egy hajószerű jármű, kezdetben ezzel közlekedünk a szigetek között), majd elindulnak a találkozó színhelyére.

Sajnos még félúton sem járnak, amikor lerobban a hajójuk. Még szerencse, hogy a közelben lévő műhely, a Mammago Garage tulajdonosai jól ismerik őket, így bevontatják járművüket az üzletbe. Az orrszarvúak által üzemeltetett garázsban mindenféle kiegészítőt és alkatrészt is árulnak a Hovercraft-hoz, így első teendőjük egy új hajtómű beszerzése. Még szerencse, hogy korábban Jade szerzett egy gyöngyöt a legyőzött ellenféltől, ugyanis az új motorok pont ennyibe kerülnek. Ezekkel már végre eljuthatnak a találkozó helyszínére, ahol egy izgalmakkal teli út veszi kezdetét. Amikor pedig Jade egy hatalmas űrlényes ellenállással találja magát szemben,  hogy megállítsa a támadókat és hogy leleplezzen egy összeesküvést, több társa is a segítségére siet,  Pey’j-el az élen.

A premiernek egyelőre még nincs dátuma. Annyit viszont lehet tudni, hogy a rendező Rob Letterman lesz, akinek legutóbbi rendezése a 2019-es Pokémon – Pikachu, a detektív, de olyan filmeket is rendezett,  mint a Cápamese, Szörnyek az űrlények ellen, Gulliver utazásai vagy a Libabőr.

Szerző: MéziMcFly

15 híresség, akik a Hollywoodi társkeresés helyett átlagos embereket választottak maguk mellé


Article Tags: · · ·