FILMEZZUNK.HU
Dokumentumfilm készül egy csodálatos emberről, Robin Williams halála előtti időszakáról

Kijött az első előzetes Robin Williams szívszorító életrajzi filmjéhez

1806

Kijött az első előzetes Robin Williams szívszorító életrajzi filmjéhez

Dokumentumfilm készül egy csodálatos emberről, Robin Williams halála előtti időszakáról. Robin Williams volt az a színész, aki olyan sokszor megnevettetett minket. Jellegzetes mosolya, mókás szerepei mindig feldobtak bennünket. Többnyire vígjátékokban láthattuk Őt, például a Holt költők társasága, Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van, Áldatlan állapotban, Jumanji, Jack, Apák napja, vagy a Flubber – A szórakozott professzor című filmekben. Szerepelt igaz történetet megfilmesítő szerepben, mint a Patch Adams, vagy drámában, mint például a Sötétkamra. Bátran kijelenthetjük, hogy Ő egy igazán remek színészi tehetség volt, mindenféle kategóriát remekül eljátszott és egy csodálatos embert veszítettünk el személyében.

A 63 éves Oscar-díjas színész, Robin 2014-ben immáron 6 éve, hogy önkezűleg végzett magával. Hamarosan dokumentumfilm készül utolsó időszakáról, hogy az emberek, akik annyira szerették Őt megértsék, hogy min is mehetett keresztül, mi történt Vele az utolsó időszakban. A filmben a sztár egy teljesen másik oldalát és a betegségét is megismerhetik azok, akik szerették és tisztelték munkásságát. Williams öngyilkossága után derült ki, hogy súlyos Lewy-féle demenciában szenvedett. A Lewy-testes demencia az agyállomány jellegzetes elváltozása. Az idegsejtekben úgynevezett Lewy-testek képződnek, az agyban elsorvadnak és elpusztulnak az idegsejtek. A beteg szellemi tevékenységének hanyatlása gyakran rendkívül  gyors és feltartóztathatatlan. A kór gyógyíthatatlan. Végül ennek a betegségnek a tünetei vezettek oda, hogy a színész az öngyilkosságot válassza.

A filmben többek között interjút adnak a színész hozzátartozói és orvosai, de életének különböző szakaszaiból is mutatnak képeket és felvételeket. Természetesen a színész özvegye, Susan Schneider is interjút ad, valamint Williams barátai, pályatársai és különböző filmes munkatársak is elmondják véleményüket, tapasztalataikat a színészről. A filmben megszólalók többek között Williams karrierjéről, Parkinson-kórjáról és haláláról is beszélnek. Megszólal majd Dr. Bruce Miller a San Francisco-i Kaliforniai Egyetem Memória és Öregedési Központjának  igazgatója is, aki megerősíti, hogy a színész olyan pusztító betegség áldozata lett, ami növeli a szorongást és az  önbizalomhiányt, amik a színész esetében mind jelen voltak.

Dokumentumfilm készül egy csodálatos emberről, Robin Williams halála előtti időszakáról

A színész egy ideje már érezte, hogy valami nincs rendben. Utolsó filmje az Éjszaka a múzeumban: A fáraó titka (2014) forgatása alatt pedig elérkezett számára a mélypont.  Az volt ugyanis az az időszak, amikor Robin többször is elmondta, hogy olyan, mintha már nem lenne önmaga. Ezt a film rendezője Shawn Levy is meg fogja erősíteni, miszerint Ő is látta, hogy Robin megváltozott és valami nem stimmelt Nála.

Robinnál halála előtt három hónappal Parkinson-kórt állapítottak meg, ám miután kiderült a valódi betegsége, rohamosan kezdett romlani az állapota. A boncolás során rengeteg gyógyszert találtak a szervezetében, ami a halálát is okozta. A film A Robin’s Wish (Robin kívánsága) címet kapta, amit Tylor Norwood fog rendezni, ami idén szeptember 1-jén debütál VOD-on, az Egyesült Államokban.

Szerző: MéziMcFly

15 Robin Williams film, amit mindenképpen látnod kell


Article Tags: · · · · · · · ·