FILMEZZUNK.HU
TOP 5 kert, amit filmekben láthatsz

TOP 5 kert, amit filmekben láthatsz

3692

TOP 5 kert, amit filmekben láthatsz

Valószínűleg te is láttál már olyan filmeket, amik csodálatos helyszíneken játszódnak, nagy zöld rétekkel és pompázó virágokkal. De olyan filmből kevés van, ahol nem csupán elbűvölő kerteket láthatsz, hanem maga a kertészkedés is fontos részét képezi a történetnek. Összegyűjtöttük nektek az 5 legjobb kertes-kertészkedős filmet!

(1) Kertészek rabruhában (Greenfingers)

Ez, a 2000-ben készült brit film talán a legjobb mind közül. Lehengerlő stílusban meséli el egy férfi történetét (igaz történet alapján), aki a börtönben szerette meg a kertészkedést, és onnan jutott el egy nemzeti versenyre. Megnyerte vajon? Nézd meg, mi nem spoilerezünk 🙂

TOP 5 kert, amit filmekben láthatsz

(2) A vadon kertje (Dare to be wild)

Ezt a csupán pár éve készült filmet a Netflixen is megtalálhatod. Igaz történet alapján mesél egy kerttervező fiatal lányról, akinek sikerül bekerülnie a londoni Chelsea Virágkiállítás versenyére, természetesen egy kis szerelmi szállal megfűszerezve.

TOP 5 kert, amit filmekben láthatsz

(3) A titkos kert (The secret garden)

Egy igazi klasszikus film, melyből több feldolgozás is született. Egy árva kislány történetét meséli el, aki új környezetbe kerülve fedezi fel a titkos kert csodáit. Ha szereted a fantasztikus mesék világát, ez a film biztos elnyeri majd a tetszésedet!

TOP 5 kert, amit filmekben láthatsz

(4) This beautiful fantastic

Ez a 2016-os film nem örvend nagy hírnévnek, mégis meglepetést okozhat, ha szereted az ilyen típusú filmeket. Egy gyermekkönyv író nő történetét meséli el, aki nem épp sikeres a munkájában, és a főbérlője rákényszeríti, hogy tegye rendbe a háza mögött lévő kertet. Egy kicsit indie, kicsit romantikus, kicsit megható és tanulságos néznivaló, kertészkedéssel a főszerepben.

TOP 5 kert, amit filmekben láthatsz

(5) A virág románca (A little chaos)

XIV. Lajos udvarában járunk Versaille-ban, ahol Kate Winslet játssza a kerttervezőt, akit felkértek a királyi kert megalkotására. A romantikus kosztümös film nem csupán a kertészet csodáit mutatja be, de boncolgatja a nemek és rangok harcának témáját is.

TOP 5 kert, amit filmekben láthatsz

Azt nem ígérjük, hogy a filmek megnézése után hatalmas kertész válik belőletek, de könnyen nyerhetsz belőle inspirációt, vagy pároddal eltölthettek egy kellemes vasárnap délutánt, amíg megnéztek ezekből 1-2-t. Ha pedig kedvet kaptál, irány a Profigazda.hu oldala, ahol minden szükséges eszközt beszerezhetsz hozzá!

Filmezésre fel!


Article Tags: · · · · · ·