FILMEZZUNK.HU
Stephen King sorozat készül Végítélet címmel

Stephen King sorozat készül Végítélet címmel

1449

Stephen King sorozat készül Végítélet címmel

Stephen King igencsak felkapott lett az utóbbi időszakban, hiszen lassan már nem telik el úgy hónap, hogy ne jelentenének be egy újabb King adaptációt. Stephen King a Végítélet (The Stand) című regény 1978-ban, átdolgozott formában pedig 1990-ben jelent meg  (The Stand. The Complete & Uncut Edition).

Stephen King sorozat készül Végítélet címmel

A történet leírása szerint: 1990 nyarán elszabadul egy halálos vírus, amelyet az amerikai hadsereg fejlesztett ki. A vírus, amely szuper influenzaként vagy Gikszer Kapitányként válik ismertté, gyors ütemben terjed, és szinte egy szempillantás alatt megsemmisíti az Egyesült Államok (és a Föld) lakosságának nagy részét. Az emberiség csupán egy kis csoportja éli túl a halálos kórt; ezek az emberek valamilyen oknál fogva rezisztensnek tűnnek. De ez a kis csoport sem egységes: az egyik fele egy 108 éves, nyájas nénit szeretne követni valahová Nebraskába, a másikat pedig egy szörnyűséges lény vonz „a bűn városába”, Las Vegasba. A felosztás a véletlen folytán történik, valakik az idős néniről, Abagail anyáról, mások pedig a sötét emberről álmodnak, aki most épp Randall Flaggnek nevezi magát.

Miután letelepednek Boulderben, Abagail anya csoportjának legfőbb feladata és gondja egy újból működőképes társadalom létrehozása: el kell temetni a holtakat, helyre kell állítani az áramszolgáltatást, és új kormányt kell alakítani. A közösség napról napra növekedik.A másik oldalnak a jelek szerint kevesebb a gondja: Las Vegas, a Nyugat, a végső összetűzésre készül a Kelettel szemben, fegyverkezik és katonákat képez ki. Az emberek hallgatnak a mesterükre, mert aki nem teszi, annak súlyos árat kell fizetnie. A két fél közti végső ütközet elkerülhetetlennek tűnik, de a Keletnek  még a tél beköszönte előtt információt kell szereznie a Nyugat valódi terveivel kapcsolatban. Így aztán útnak indul három felderítő, hogy véghezvigye ezt a különösen veszélyes küldetést. Nem sokkal később négy további ember követi őket, Abagail anya utasítására. A Nyugatnak is megvan azonban a maga felderítője Boulderban, aki maga a Sötét Ember. És ott van még két boulderi lakos, Harold Lauder és Nadine Cross, akik a jelek szerint inkább Flaggnek engedelmeskednek, mint Abagail anyának.

Stephen King kiakadhatott volna a Kedvencek temetője új adaptációján, de nem tette

Érdekesség, hogy a Végítélet Stephen King ezidáig leghosszabb műve, A Setét Torony-ciklus kivételével. Igaz, a regényből 1994-ben készült egy tévés verzió, amit maga Stephen King jegyzett forgatókönyvíróként, de a többségnek az a fajta feldolgozás nem nyerte el a tetszését. A CBS tévésorozatot akar forgatni az 1978-ban megjelent Végítélet című regényből,  ami idén december 17-én el is startol a csatornán. Magyar premier dátumról egyelőre még nem tudni, mint ahogy arról sem, hogy itthon pontosan hol lesz látható a széria. A legújabb változatot Josh Boon rendezi, aki a 2020-as Az új mutánsok című filmet írta és rendezte.

Abigail anyát Whoopi Goldberg fogja alakítani, Alexander Skarsgård pedig a Sötét Ember. További főszereplők: Amber Heard, James Marsden, Odessa Young, Greg Kinnear, Nat Wolff, Henry Zaga, Jovan Adepo, Owen Teague, Brad William Henke, Daniel Sunjata, Katherine McNamara, Eion Bailey, Hamish Linklater és Heather Graham. A sorozat 10 részes lesz, és egyedi lesz abból a szempontból, hogy King tovább gondolta a könyv lezárását, méghozzá úgy, hogy Ő maga írt egy epilógust utolsó rész gyanánt.

Szerző: MéziMcFly

10 Stephen King filmadaptáció, amit látnod kell


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·