FILMEZZUNK.HU
Csupán 37 éves csúszással kerül George Clooney filmje a mozikba

Csupán 37 éves csúszással kerül George Clooney filmje a mozikba

1292

Csupán 37 éves csúszással kerül George Clooney filmje a mozikba

Nem mindennapos hír az, hogy egy film 37 évet várjon a bemutatásra. Nos, George Clooney filmje, amit érdekességképpen Magyarországon forgattak, éppen így járt. 1976-ban mutatták be a Grizzly című horrort, amiben egy hatalmas medve tartja rettegésben az embereket. Hét évvel később André Szöts rendezésében, 1983-ban készült el a Grizzly 2. – A ragadozó című horror, amiben olyan színészek szerepeltek, mint George Clooney, Charlie Sheen, Laura Dern, Louisa Fletcher és John-Rhys Davie. A történet a szocialista időkben játszódik, ahol egy grizzly medve bocsait orvvadászok ölik meg, így az állat bosszút áll és nagy vérfürdőt rendez egy magyar rockfesztivál közönség körében.

Csupán 37 éves csúszással kerül George Clooney filmje a mozikba

A filmért igazán nagy kár, mivel nemcsak, hogy már 80%-os készültségben volt, tehát csekély munka kellett volna a befejezéshez, amihez már csak a medvét helyettesítő robot kellett, hanem mert az effektmesterek  korábban fél évet töltöttek el azzal, hogy egy valósághű, mozgatható, mechanikus medvét hozzanak létre, és így teljesen kárba veszett a munkájuk. Ezt úgy kell elképzelni, mint a Cápa című filmben a cápa élethű mása. A forgatáskor balszerencsére egy tűz is kiütött, melyben az elkészített mechanikus medve is odaveszett. A filmet végül sosem mutatták be, miután a producer, Joseph Ford Proctor fogta a film teljes költségvetését, és meglógott vele, vélhetőleg azért, mivel a film főszereplője a grizzly mása megsemmisült, így már értelmetlennek tartotta a film befejezését.

A produkció pozitívuma, hogy most 37 évvel később megpróbálják menteni a menthetőt, mivel a mű egy másik producere, Suzanne C. Nagy évtizedek alatt,  a kimaradt medvés jelenetekhez vásárolt magának pár előre elkészített medvés felvételt, és végül összerakta a 75 perces Grizzly II. – Revenge című alkotást. Ez a 37 évnyi munka Suzanne elképesztő kitartásáról ad tanúbizonyságot. A filmet idén ősszel fogják vetíteni, de a pontos premierdátumról egyelőre még nincs hír. Előzetesként egy kis ízelítő a történetből:

Szerző: MéziMcFly

10 George Clooney film, amit kár lenne kihagyni


Article Tags: · · · · · ·