FILMEZZUNK.HU
Befutott a Monsterland horrorsorozat előzetese!

Befutott a Monsterland horrorsorozat előzetese!

2726

Monsterland (2020) – Előzetes

Az ősz a horrorműfaj kedvelőinek kedvez. Egyrész végre visszatérnek a The Walking Dead-sorozatok, másrészt érkezik egy új sorozat, Monsterland (Szörnyvidék) címmel. A 8 részes antológia (ami több alkotó műveit tartalmazó válogatás) epizódjai egy órásak lesznek. A széria North America Lake Monsters: Stories című kötet alapján készült. Nathan Ballingrud napjaink egyik legfelkapottabb horror szerzője, írásait több irodalmi díjra jelölték, miközben Hollywood rendkívüli érdeklődést mutat a megfilmesítésük iránt. A széria négy epizódja az azonos című novelláskötetben található történetek egyenes adaptációja, négy részt pedig Ballingrud látásmódja, világa és írásainak hangulata ihletett.

A Szörnyvidék a 2013-as könyvbéli megjelenését követően hatalmas kritikai sikert aratott, sokak szerint a modern horror új kiválósággal gyarapodott. A kötet megkapta a Shirley Jackson-díjat, és jelölték a Bram Stoker-, World Fantasy- és British Fantasy-díjakra is. Ezt a nagysikerű történetet viszik most TV képernyőre. A történetben szörnyek, bukott angyalok, vérfarkasok és összetört emberek küzdenek egyre elkeseredettebben azért, hogy helyre hozhassák az életüket.

A széria többek között Mary Laws munkájának köszönhető, akinek nevéhez olyan sorozatok köthetők, mint a Neon démon, Preacher, vagy az Utódlás. A főszerepben Kaitlyn Dever, Kelly Marie Tran, Taylor Schilling és Jonathan Tucker lesznek. A hátborzongató sorozat október 2-án érkezik a Hulura.

Érdekesség, hogy a Szörnyvidék című novelláskötet szeptember 17-én megjelenik magyarul is, méghozzá az Agave Kiadónál. Ballingrud első novelláskötete az emberi psziché sötét zugaiba invitálja az olvasót, történetei pedig szörnyekről szólnak: igaziakról és a képzelet  szülötteiről, a bennünk létezőkről és a külvilágban jelen lévőkről. Néha szülők, máskor szeretők arcát viselik, vagy éppen a miénket. Olykor a szeretet hajtja őket a legvégsőkig, hogy megváltást nyerjenek, vagy valami örökre eltörjön bennük. Mindannyian a legmagányosabb pillanatukból próbálnak menekülni, hol saját maguk, hol valami más borzasztó dolog elől.

Szerző: MéziMcFly

Majdnem meghalt az Oscar-díjas színész, Jared Leto


Article Tags: · · · · · ·