FILMEZZUNK.HU
Az oroszlánkirály (The Lion King, 2019) - Előzetes

Folytatást kap az élőszereplős Oroszlánkirály

1558

Folytatást kap az élőszereplős Oroszlánkirály

Az 1994-es Az oroszlánkirály mára igazi klasszikusnak számít, a Disney egyik legnépszerűbb meséje volt a ’90-es években. Nem csoda, hogy ebből is „élőszereplős” filmet készítettek tavaly. A macskakörömre azért van szükség, mert élő szereplő ebben sem volt több, mint anno a mesébe, de azért mindenki érti, miről van szó. A lényeg, hogy a feldolgozás szintén hatalmas sikert aratott, így nem is lehetett kérdés, hogy elkészülhet-e a folytatás.

Az oroszlánkirály (2019) - Kritika

Igen, elkészülhet. És már a rendezőt is megtalálták rá, nem is akárkit. Barry Jenkins neve a legtöbbeknek a Holdfény kapcsán lehet ismerős, ami nem véletlen. A rendező ugyanis ezzel a filmmel nyerte meg az Oscart néhány évvel ezelőtt. Most az ő kezébe adták Az oroszlánkirály folytatását. Egyelőre kevés részlet ismert a projekt kapcsán, a forgatókönyvet viszont az első filmhez hasonlóan most is Jeff Nathanson fogja írni. Ha hinni lehet a híreknek, a film tovább folytatja az első részben megismert szereplők történetét, de visszaemlékezések formájában sokkal többet megtudunk majd a múltjukról is. Kiváltképp Mufasa múltjáról.

Mivel a projekt még lényegében az előkészületi szakaszban jár, így még elég korai lenne premierdátumról beszélni. Ami viszont biztos, hogy ismét ugyanazt a technológiát fogják használni, amit a 2019-es moziban, illetve korábban a 2016-os A dzsungel könyve adaptációban is.

23 dolog, amit még biztosan nem hallottál Az oroszlánkirályról

(via Mafab)


Article Tags: · · · ·