FILMEZZUNK.HU
Gal Gadot újra feltűnik a vásznon, ezúttal azonban egy teljesen más Csodanő-szerepben

Gal Gadot újra feltűnik a vásznon, ezúttal azonban egy teljesen más Csodanő-szerepben

872

Gal Gadot újra feltűnik a vásznon, ezúttal azonban egy teljesen más Csodanő-szerepben

Gal Gadot újra feltűnik a vásznon, ezúttal azonban egy teljesen más Csodanő-szerepben – egy lengyel aktivista szerepében, aki életét kockáztatva 2500 zsidó gyermeket mentett meg a nácik elől. Gadot 2019.október 11.-én jelentette be, hogy férjével együtt egy új produkciós irodát alapítottak “Pilot Wave” néven, és a főszerepet fogja játszani a társaság első filmjében mint Irena Sendler-t, aki zsidó gyermekek ezreit csempészte ki a varsói gettóból, épségben.

Wonder Woman (2017) - Előzetes

Gal Gadot újra feltűnik a vásznon, ezúttal azonban egy teljesen más Csodanő-szerepben.

“Mint producerek, olyan történeteket kívánunk feldolgozni, amelyek az életre ösztönöznek. A ‘Pilot Wave’ olyan tartalmakat készít, amelyek különleges emberek nézőpontját és tapasztalatait mutatják be, és olyan hatásos történeteket készít, amelyek célja fellobbantani a képzeletet,”

– mondta Gadot a Deadline hírportálnak. Az Irena Sendler egy történelmi krimi, amely a fiatal nő náci hatalom elleni ellenszegülését mutatja be. 1942-re a nácik közel félmillió zsidót kényszerítettek a varsói gettóba, ahol a deportálás és a halál várt rájuk. Nővéri egyenruhát viselve, Sendler és egy munkatársa, Irena Schulz bementek a gettóba, hogy segélyt és orvosi ellátást biztosítsanak a zsidó családoknak. Miután hamar felismerték, hogy ezeket a családokat rövid időn belül haláltáborokba fogják deportálni, Sendler egy titkos tervvel állt elő, mely szerint kimenekítik a zsidó gyermekeket a táborból.

Csapatával együtt gyermekek ezreit csempészték ki sikeresen a gettóból koporsókban, bőröndökben, mentőautóban, zsákokban, illetve a szennyvíz rendszeren keresztül is.

A gyermekeket ideiglenesen keresztény családoknál és apáca zárdákban helyezték el. Végül a gestapo rájött erre, otthonában rajtaütöttek és megkínozták Sendlert. Megtagadta, hogy elárulja a náciknak a gyermekek hollétét, így végül halálra ítélték. Csodával határos módon, kivégzésének napján Sendler náci őrzőit megvesztegették, így elmenekülhetett. Izráel állama “Világ Igaza” kitüntetésben részesítette 1965-ben, 1981-ben tiszteletbeli állampolgárságot kapott.. Sendler megkapta az Aranykereszt érdemrendet és a Fehér Sas rendet, Lengyelország legmagasabb kitüntetését a zsidók megmentésében vállalt szerepéért. Sendler 2008-ban hunyt el 98 éves korában.

7 érdekesség, amit talán még nem tudtál Gal Gadot-ról

(Via Nicelife)


Article Tags: ·