FILMEZZUNK.HU
Nagy meglepetés: jön A keresztapa 4?

Nagy meglepetés: jön A keresztapa 4?

5225

Nagy meglepetés: jön A keresztapa 4?

A Corleone család visszatér? A filmtörténelem egyik legnagyobb hatású alkotásaként tartják számon az 1972-ben bemutatott A keresztapa gengszterfilmet. Francis Ford Coppola mesteri precizitással és művésziséggel vitte vászonra Mario Puzo nem kevésbé zseniális regényét. A rendező ezzel egy csapásra beírta nevét a történelemkönyvekbe, és nem mellesleg számos filmsztár karrierjét is beindította. Később további két filmmel bővül trilógiává a sorozat, ám a sokak szerint az elsőhöz méltatlan, mások szerint legalább olyan jó 1990-es harmadik rész óta nem készült több film a franchise-on belül.

15 érdekesség A keresztapa trilógiáról, amit nem gondoltál volna

Pedig Francis Ford Coppola az évek során több alkalommal is beszélt róla, hogy a leült beszélgetni egy negyedik részről a Paramount Pictures képviselőivel. Ám e megbeszélések sosem fordultak komolyra, vagyis máig nem készült több film a Corleone család történetéről. A ma már 81 éves rendezőt nemrégiben ismét arról kérdezték, hogy szerinte valaha is készülhet-e új A keresztapa mozi, ő pedig úgy felelt, nem ő rendelkezik A keresztapa jogaival, így akár negyedik, ötödik, sőt, hatodik film is készület. Minden a Paramounton múlik. Ők viszont egyelőre nem tervezik sem folytatni, sem rebootolni az eredeti trilógiát. Cserébe hamarosan megjelenhet A keresztapa III. új rendezői kiadása, hiszen ez a film épp idén ünnepli harmincadik évfordulóját.

Szóval a lényeg, hogy Francis Ford Coppolan nem múlik, hogy valaha is elkészüljön a többször pletykált negyedik Keresztapa-mozi. Érdekesség, hogy egy régebbi interjújában ő úgy fogalmazott, hogy részéről már a legelső filmmel teljessé vált a sztori, úgy érezte, abban mindent elmondott, amit a könyvből szeretett volna. Később mégis készültek folytatások. Ezzel együtt ha a Paramount valaha is úgy dönt, hogy ideje újra elővenni a Corleone család történetét, abban ő már biztosan nem vesz majd részt. De erre jó eséllyel amúgy se mostanában kerülne sor, de persze sosem lehet tudni, mikor pattan ki egy forgatókönyvíró fejéből egy megfilmesítésre érdemes ötlet.

15 érdekesség a Keresztapa-trilógiáról, amit nem gondoltál volna

(Via Mafab.hu)


Article Tags: ·