FILMEZZUNK.HU
Itt a Pixar első animációs kisfilmje, melynek nyíltan melegek a főszereplői

Itt a Pixar első animációs kisfilmje, melynek nyíltan melegek a főszereplői

3964

Itt a Pixar első animációs kisfilmje, melynek nyíltan melegek a főszereplői

A SparkShorts a Pixar programja, amin keresztül független alkotók számára biztosít platformot, hogy bemutathassák animációs projektjeiket. Így debütált az Out című kisfilm is a Disney+-on, amit Steven Clay Hunter rendezett és írt. Hunter korábban olyan filmeken dolgozott animátorként, mint a Dínó tesó és a Toy Story 4., de ezeken kívül több Pixar-filmben is segédkezett, karakterdizájnokat fejlesztett, hasonlók.

Első rendezésének, az Outnak a főhőse egy Greg nevű meleg férfi, aki eddig nem bújt elő szülei előtt, amivel barátját, Manuelt is egyre jobban stresszeli. Tervük, hogy összeköltöznek a városban, ám a pakoláskor váratlanul felbukkan anya és apa Gregnél, hogy segítsenek. Ekkor főhősünk és kutyája, Jim különös mód testet cserélnek, így a kutyabőrbe bújt Gregnek kell valahogy megakadályozni, hogy a szülők megtalálják barátjával készült közös fotóját.

Ez az első alkalom, hogy egy Pixar-darabnak nyíltan meleg főszereplője van, ám a stúdió már korábban is vászonra vitt LMBTQ-karaktert, szintén idén, az Előrében. Emiatt a filmet több országban is betiltottak vagy cenzúráztak, sőt még a magyar szinkronban is elveszett, hogy a küklopsz rendőrnő igazából leszbikus. Tavaly a Star Wars: Skywalker korában is elcsattant egy azonos neműek közötti csók, amire szintén cenzúrával feleltek néhány országban.

Thor 4: Valkűr lesz az MCU első nyíltan LMBTQ karaktere

(Forrás: IGN Magyarország)


Article Tags: · · · ·