FILMEZZUNK.HU
Az Oscar-díjas Maggie Smith egy népszerű színdarabot filmesít meg

Az Oscar-díjas Maggie Smith egy népszerű színdarabot filmesít meg

1212

Az Oscar-díjas Maggie Smith egy népszerű színdarabot filmesít meg

Maggie Smith, angol színésznő az Egy német sors filmváltozatában fog játszani. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Christopher Hampton (Veszedelmes viszonyok, Vágy és vezeklés) írta. A történet Brunhilde Pomselről, Joseph Goebbels náci propagandaminiszter titkárnőjéről szól. A mű azokon az interjúkon alapul, melyeket Pomsel 103 éves korában adott.

Emmy díjátadó 2016: Tarolt a Trónok harca!

A darab egyetlen szerepét Maggie (Harry Potter, Jane Austen magánélete) tavaly hatalmas sikerrel játszotta el a londoni West End egyik színházában. A darabot még a Broadway-on is bemutatták volna, de a koronavírus beleszólt a tervekbe, és végül elmaradt. A rendező elmondta:

“A járvány miatt Maggie úgy döntött, nem akar visszamenni a színpadra, ami nagy kár, mert rengeteg ember nem látta csodálatos játékát a darabban “.

Mivel a színésznő és a rendező továbbra is szerették volna bemutatni a színdarabot, Hampton mozifilm formájában találta meg a megoldást, majd így folytatta:

“A film forgatókönyvét nehezebb volt megírni, mint a darabot. Az idős nő, aki egy nyugdíjasotthonban él, időnként kinéz az ablakon, embereket lát, de egyébként csak meséli az emlékeit egész nap.”

Az, hogy pontosan mikor kerül a színésznő saját, egyszemélyes színdarabja a mozivászonra, még nem tették közzé.

Szerző: MéziMcFly

15 híres színésznő, akit ma már lehetetlenség felismerni az első filmjében


Article Tags: