FILMEZZUNK.HU
Ez brutális lesz, jön a Godzilla vs. Kong film!

Mindent elsöprő háború vár ránk a Godzilla vs. Kong moziban!

1139

Mindent elsöprő háború vár ránk a Godzilla vs. Kong moziban!

Ahogy arra már a 2021-es év húsz legnagyobb blockbusterét összegyűjtő cikkében is kitértünk, a Warner Bros. Pictures szörnyuniverzuma egyelőre nem az a klasszikus értelemben vett sikertörténet: a 2019-es Godzilla II – A szörnyek királyára például a 170 millió dolláros költségvetéséhez képest csak 386 millió dollár értékben váltottak jegyet. De a premier idején már javában forgott a Godzilla vs. Kong, amiben a Koponya-sziget ura csap majd össze a másik legismertebb óriásszörnnyel.

Ez brutális lesz, jön a Godzilla vs. Kong film!

Bár az első előzetes még mindig nem érkezett meg, nemrég előrendelhetővé vált a film hivatalos regényváltozata, amiből már legalább a szinopszisra következtetni tudunk.

“Miközben az emberiség a jövőjéért küzd, a két legmegállíthatatlanabb természeti erő, vagyis Godzilla és Kong egymásnak feszül egy mindent elsöprő háború keretében.” Bár ez elsőre egy finoman szólva is vékony premisszának tűnik, tegyük a szívünkre a kezünket: a kaidzsú-filmeket sosem a csavaros történetükért szerettük, és hát erre sem a fordulatokban gazdag cselekményvezetése miatt fogunk beülni. (Persze a regényváltozat sokszor nem teljesen követi az adott mozi történetét, szóval adódhatnak eltérések.)

Amerikában egyébként a Godzilla vs. Kong a Warner Bros. Pictures többi 2021-re ütemezett filmjéhez hasonlóan (kivéve talán a Dűnét) egyszerre debütál majd a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón. Elvileg a büdzsé háromnegyedét álló Legendary Pictures 250 millió dollárért inkább eladta volna a Netflixnek, a WarnerMedia azonban megvétózta ezt; cserébe a stúdió nagyjából hasonló összegről szeretne velük megállapodni a hibrid forgalmazási modellért cserébe.

10 Trónok harca-szereplő, akit lecseréltek menet közben

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·