FILMEZZUNK.HU
Folytatást kap Jude Law 2011-es Fertőzés filmje

Folytatást kap Jude Law 2011-es Fertőzés filmje

1580

Folytatást kap Jude Law 2011-es Fertőzés filmje

A Fertőzés című dráma még 2011-ben jött ki, olyan nagy színészekkel, mint: Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, vagy Laurence Fishburne. A történetben egy asszony rosszul lett, miután hazatért hongkongi útjáról, majd két nappal később meghalt, és az orvosok nem tudják, mi okozta a halálát. Hamarosan más embereken is jelentkeznek a tünetek: köhögés, láz, bénulás, agyvérzés, és halál. A világ minden részén szaporodnak a megbetegedések, végül kitör a globális járvány. Miközben az amerikai kutatóintézet orvosai megpróbálják megfejteni a vírus kódját, Dr. Leonora Orantes, az Egészségügyi Világszervezet munkatársa a járvány forrását keresi. Az egyes országokat közben a széthullás veszélye fenyegeti. Ez az újonnan keletkezett vírus az egész világot letarolta.  A Fertőzés több egyenrangú főszereplő sorsán keresztül követi végig egy világjárvány kirobbanását és pusztítását.

Fertőzés (Contagion – Steven Soderbergh; 2011) - Kritika

Tavasszal, a koronavírus-járvány világméretű elterjedése után az egész világ újra felfedezte a Fertőzést, amely hónapokig óriási népszerűségnek örvendett a streaming-felületeken. Most pedig újra összeállt a film rendezője, Steven Soderbergh (Dermesztő szél, Magic Mike XXL, A sebész) és forgatókönyvírója, Scott Z. Burns (Mellékhatások, A Bourne-ultimátum),  hogy együtt összehozzanak egy folytatást a Fertőzés-ből. A jó hírt Steven új filmje, a Szabad szavak podcastjében jelentette be:

“Jelenleg éppen egy projekten dolgozok Scott Burns-szel együtt, ami kvázi egy filozofikus folytatása lesz a Fertőzésnek, de másabb megközelítésben. Úgy fognak majd kinézni ketten, mint egy testvérpár, de másfajta hajszínük lesz. Szóval Scottal feltettük a kérdést, mi lehet a következő fokozata ennek a Fertőzéses sztorinak? Most ezen dolgozunk, és meg is kellene gyorsítanunk a folyamatokat egy kicsit.”

A “filozofikus folytatásról” egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a 2011-es film egyfajta kibővítése lesz, mivel az alkotók úgy gondolják, hogy lehetne tágítani a Fertőzés kontextusát egy hasonló történet létrehozásában. A rendező, Steven Soderbergh egyébként idén decemberben mutatta be a Szabad szavak című filmjét, Meryl Streep főszereplésével.

Szerző: MéziMcFly

Színészek, akik koronavírusban haltak meg


Article Tags: · · · · · ·