FILMEZZUNK.HU
Vadonatúj előzetest kapott Carey Mulligan bosszúfilmje!

Vadonatúj előzetest kapott Carey Mulligan bosszúfilmje!

1648

Ígéretes fiatal nő (2020) – Előzetes

Az idei Sundance Filmfesztiválon mutatták be a Megszállottak viadala showrunnerének, Emerald Fennellnek az első egész estés rendezését, amiről a legtöbb kritikus úgy vélekedett, hogy bár akadnak hiányosságai, Carey Mulligan elemi erejű játéka és a témaválasztás aktualitása miatt egyszer mindenképp érdemes megnézni. Persze ez még tavaly januárban volt, amikor még semmit sem tudtunk arról, hogy a koronavírus-járvány hamarosan a feje tetejére állítja nem csak a filmforgalmazást, hanem a mindennapjainkat is.

A film főszereplője Cassie (Mulligan), aki kibukott az orvosi egyetemről, még mindig a szüleivel él és egy kávézóban dolgozik. Pedig mindenki úgy gondolta, hogy nagy jövő áll előtte, azonban egy trauma hatására teljesen kisiklott az élete. Ő azonban egészen extrém végletekig is képes elmenni azért, hogy bosszút álljon mindazokon, akik miatt ott tart jelenleg, ahol. A The Guardian újságírója, Benjamin Lee úgy fogalmazott, hogy bár nem ez az első film, amiben a nők agresszív módon próbálnak revansot venni korunk (nemi) erőszak-kultúrája miatt, egyikük sem volt annyira feminista, mint az Ígéretes fiatal nő, és a forgatókönyvük sem gyökerezett annyira mélyen azokban a diskurzusokban, amik még manapság is uralják a közbeszédet.

A Fennell által írt és rendezett filmben Mulliganen kívül feltűnik még Adam Brody (Aki bújt, A narancsvidék), Christopher Mintz-Plasse (Superbad, avagy miért ciki a szex?, Ha/Ver) és Max Greenfield (New Girl – Új lány) is.

15 hihetetlenül inspiráló film, 15 kivételes nőszemélyről

(via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · · · · · · ·