FILMEZZUNK.HU
Ebben a hónapban még nem mehetünk mozizni, de vajon meddig?

Ebben a hónapban még nem mehetünk mozizni, de vajon meddig?

1023

Ebben a hónapban még nem mehetünk mozizni, de vajon meddig?

A tavaly november 11-i kormányrendelet  a járványhelyzetre való tekintettel mindennapjainkat jócskán átszervezte, ezenfelül igencsak korlátozva vannak régi szokásaink. Nem mehetünk például csoportos összejövetelekre, bulizni, edzeni, nem ülhetünk be megenni egy salátát a haverokkal, de a filmrajongók legnagyobb szívfájdalma, hogy jó időre el kellet búcsúznunk a mozizás élményétől is. A mozi székek sajnos továbbra is üresen maradnak, és egy ideig még biztos nem élvezhetjük a cola, a meleg popcorn és nachos ízét.

Ebben a hónapban még nem mehetünk mozizni, de vajon meddig?

A napokban ugyanis Orbán Viktor a Kossuth Rádióban elmondta, hogy az Operatív Törzs úgy döntött, hogy február 1-jéig meghosszabbítja a korlátozásokat, majd a következőket mondta:

“Legyen egy eredményt hozó, sikeresnek mutatkozó korlátozási rend, és egészen addig, amíg nincs elegendő vakcina, addig ezeket a kereteket tartsuk fönn, és rendezkedjünk be arra az életre, amit ilyen keretek között élni lehet.”

Ez nyilván érthető lépés, mivel ha a vakcina mindenkire kiterjedő beadása előtt kezd el lazítani a kormány, akkor egy olya fertőzéshullámot indíthat el az ország, amit sokkal nehezebb lesz megfékezni. Az erdetei korlátozások 2020. novemberéig tartottak volna, ám a jócskán megnőtt napi fertőzöttek és a magas halálozás miatt decemberben egy hónappal meghosszabbították a korlátozásokat január 11-ig, majd újabb tolás következett, ezúttal február 1-jéig. Bár nincsenek arra utaló jelek, hogy ez a dátum lesz a végleges csúsztatás, mivel a vakcinákról a következőket mondta el a miniszterelnök:

“Ha csak a nyugati vakcinákra támaszkodunk, akkor még sokáig, több hónapig kell a korlátozásokat fenntartani. Ha találunk máshol – Izrael, Kína, Oroszország – olyan minőségű vakcinát, amely kipróbált, biztonságos és bevált, akkor fel tudjuk gyorsítani a folyamatot. De csak nyugati vakcinára alapozva ez nem fog menni.”

Így a mozizás sajnos egy ideig még biztos váratni fog magára.

Szerző: MéziMcFly

20 kép bizonyítja, hogy a rajzfilmek teljesen logikátlanok


Article Tags: · · ·