FILMEZZUNK.HU
LMBTQ karakterekkel bővül a Marvel moziverzuma

LMBTQ karakterekkel bővül a Marvel moziverzuma

3481

LMBTQ karakterekkel bővül a Marvel moziverzuma

A nagy hatalommal nagy felelősség is jár” – vallják a Marvelnél, és való igaz, egy stúdió filmjei, melyekre évente több milliárd dollár értékben költenek a mozizók, komoly hatást gyakorolhatnak a társadalomra. A 2018-as Fekete Párduc kulturális mérföldkő volt a Marvel moziverzumában, és úgy általában a film világában, 2019-ben pedig érkezett a stúdió első, női főszereplővel forgatott szuperhősfilmje, a Marvel Kapitány. A Marvelt senki nem hibáztathatja a színes bőrű karakterek hiánya miatt, de sokan vannak, aki úgy vélik, a stúdiónak nyitnia kéne az LMBTQ közösség felé is. Kevin Fiege, a Marvel elnöke a The Playlistnek adott interjújában azonban arra utalt, hogy ez az igény sem marad beteljesítetlen.

Bosszúállók: Végtelen háború kritika

Vajon lesz homoszexuális, vagy LMBTQ karakter a szuperhős univerzumban? Fiege a kérdésre határozott igennel felelt, sőt,elmondása szerint mindkét említett közösség képviselve lesz a közeljövőben bemutatásra kerülő filmjeikben. Az elnök azt is hozzátette, hogy az egyik ilyen karaktert már láthatták is a nézők a vásznon.

Ezzel természetesen megerősítést nyert, hogy Valkyrie (Tessa Thompson) karaktere a Thor: Ragnarökből biszexuális (erre korábban a film rendezője is tett utalást). Mivel a 2020-as Marvel filmek, a már ismert okok miatt halasztásra kerültek, így idén fogjuk megtudni, hogy a Marvel fejesek mennyire tervezik ténylegesen elvinni ebbe az irányba az univerzumukat.

20 kép bizonyítja, hogy a rajzfilmek teljesen logikátlanok

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · ·