FILMEZZUNK.HU
Történelmet írt a Disney első LMBTQ főszereplőjével

Történelmet írt a Disney első LMBTQ főszereplőjével

3809

Történelmet írt a Disney első LMBTQ főszereplőjével

Biszexuális történetszállal gazdagodott a Disney Channel műsor kínálatában elindított The Owl House című rajzfilm sorozata A történet főszereplője a 14 éves dominikai-amerikai Luz Noceda, aki egy alternatív világba tévedve boszorkányokkal, démonokkal és más gonosz teremtményekkel veszi fel a harcot.

Biszexuális főszereplővel érkezik a Disney legújabb rajzfilmsorozata

A bejelentés azért nagy jelentőségű, mert soha korábban nem volt LMBTQ-főszereplője Disney-rajzfilmnek. Az Enchanting Grom Fright című epizódban alakult ki romantikus kapcsolat Luz és osztálytársnője, Amity között.

Mióta az Owl House-t készítem, mindig is szerettem volna egy szalagavató epizódot, amely a személyes élményeimre épül” – írta Twitteren Dana Terrance, a műsor megalkotója. “Amikor zöld utat kaptunk, a Disney néhány vezetője közölte, hogy NE merészeljek semmilyen bi, meleg, vagy leszbikus szálat bemutatni a csatornán.

A hozzáállás néhány hónap alatt is sokat változott a Disney falain belül és Dana ma már elmondhatja, hogy az új vezetőség teljes támogatását élvezi, állhatatosságának köszönhetően pedig meg tudta rajzolni Luz és Amity románcát. A hírt nemcsak a rajongók, de számos szakmabeli is üdvözölte. Volt, aki elmesélte, hogy annak idején, amikor a Disney-nél dolgozott, ugyanez elképzelhetetlen lett volna.

A Disney Channel legismertebb sztárjai régen és most

(via humenonline.hu)


Article Tags: · · · · · ·