FILMEZZUNK.HU
Zack Snyder filmre viszi Arthur király legendáját

Zack Snyder filmre viszi Arthur király legendáját

644

Zack Snyder filmre viszi Arthur király legendáját

Artúr király brit király, aki az 5. század végén, illetve a 6. század elején (körülbelül 496–537) uralkodott. Ma ismert alakja Galfredus de Monmouth Historia Raegum Britanniae c. művében bukkan fel. Galfredus korábbi történelmi anyagot és mondákat gyűjtött össze, és kikerekítette őket. A britek régi krónikásai, mint az 512-ben meghalt Gildas Artúr legfontosabb győztes csatájáról ír. Történelmi kutatások megállapították, hogy Artúr abban az időben tevékenykedett, amikor a római légiók kivonultak Britanniából Itália és a többi provincia védelmére. A római légiókban az alán nehézlovasság is harcolt. Arthur király a középkori történelmi és romantikus irodalom egyik leghíresebb szereplője.

Zack Snyder filmre viszi Arthur király legendáját

A legendát az évszázadok során újragondolták regények, képregények, televíziós műsorok, filmek, videojátékok és operák formájában. A legújabb filmadaptációk voltak az Antoine Fuqua 2004-es Arthur királya, Clive Owen és Keira Knightley főszereplésével.  2017-ben pedig bemutatásra került Guy Ritchie Arthur király – A kard legendája című filmje, melyben Charlie Hunnam játszotta a fiatal Arthurt. A filmrendező, Zack Snyder (Álomháború, Az acélember, Batman Superman ellen – Az igazság hajnala, Az Igazság Ligája) a napokban megerősítette,  hogy jelenleg Arthur király legendájának elbeszélésén dolgozik, amiből filmadaptációt tervez készíteni és a következőket mondta:

” Arra gondoltam, hogy valamit újra elmesélnék, például az Arthur-mitológiai koncepció valódi történelmi feldolgozását. ”

Zack legközelebbi rendezése a 2021-ben érkező Zack Snyder: Az Igazság Ligája négy órás vágása, amely március 18-án érkezik az HBO Max-ra és az HBO Go-ra. Ezt követően láthatjuk a Netflixen A halottak hadserege című zombis filmjét.

Szerző: MéziMcFly

A zseniális rendező, Zack Snyder 8 legjobb filmje


Article Tags: ·