FILMEZZUNK.HU
Jön az első színesbőrű Superman és már a színész is megvan hozzá

Jön az első színesbőrű Superman és már a színész is megvan hozzá

2233

Jön az első színesbőrű Superman és már a színész is megvan hozzá

Az elmúlt napokban attól volt nagyon hangos a geek világ, hogy készül a következő Superman mozi, aminek már egészen biztos, hogy nem az “agyonimádott” Henry Cavill lesz a főhőse. A legnagyobb vitát azonban nem is ez, hanem az a hír keltette, miszerint az új Acélember nem fehér, hanem színes bőrű lehet – és nagy eséllyel lesz is majd.

Michael B. Jordan lehet az új Superman

A felháborodott tömeg valószínűleg aligha ismeri a Superman képregényeket, ellenkező esetben ugyanis aligha lepné meg őket ez a fajta döntés, hiszen a képregények hasábjain is már évek óta mentegeti a világot a szuperhős fekete alteregója. A dühös rajongókat talán nem is ez, hanem sokkal inkább az időzítés, ami kizökkenti őket a valóság tényszerű érzékelésén (BLM), mivel mostanság egyébként is divatja felháborodni egy fiktív világban járó-kelő kitalált szuperember kvázi kitalált bőrszínén és/vagy nemi, esetleg szexuális hovatartozásán, beállítottságán.

De mindegy is, mivel J.J. Abrams rendezőt és Ta-Nahesi Coates írót mindez aligha fogja megzavarni a munkában, mellyel ha végeznek, talán a most még mérgelődő rajongók eljutnak majd oda, ahová Pókember jutott Miles Morales-el. Nem is csoda, hogy mindezt nem bíznák a véletlenre; a Comicbook és a GamingBible értesülései szerint ugyanis napjaink legkörberajongottabb és egyik legtehetségesebb színészére osztanák a kriptoni hős megújult szerepét. Ez a színész pedig nem is lehet más, mint a Fekete Párducban (is) bizonyított Michael B. Jordan!

Jordant egyébként 2019-ben már szóba hozták a szereppel kapcsolatban, akkor viszont csak egy interjúban merült fel a kérdés – nyilván poénosan -, hogy mi lenne, ha egyszer ő játszhatná el a világelső szuperhőst. A színész természetesen örömmel venné a feladatot, hiszen amellett, hogy egy álom válna ezzel valóra, még tapasztalata is van az ilyenekben (F4, Power Rangers, Fekete Párduc), sőt, még a DC világában is megfordult már mint Cyborg hangja a 2013-as Igazság Ligája: A Villám-paradoxon animációs filmben. Minden adott tehát ahhoz, hogy sikerre vigyék a produkciót.

10 dolog, amit nem gondoltál volna Michael B. Jordanről

(Via Leet.hu)


Article Tags: · ·