FILMEZZUNK.HU
10 Mark Wahlberg film, amit feltétlenül látnod kell

10 Mark Wahlberg film, amit feltétlenül látnod kell

27455

Mark Wahlberg legjobb filmjei

Korunk egyik meghatározó színésze, az Oscar és Golden Globe jelölt Mark Wahlberg. Az amerikai színjátszó Bostonban született a Wahlberg család kilenc gyermekének legfiatalabbjaként. Mark 51 éves kora ellenére már közel 50 filmmel büszkélkedhet, amiből mi most kiválogattuk a tíz legjobbat, amit bátran merünk ajánlani kedves olvasóinknak.

10. Pancserpolice (The Other Guys)

Terry Hoitz és Allen Gamble nyomozók akár a tűz és víz: előbbinek lételeme a veszély, míg utóbbi szívesebben ücsörög az irodában, mintsem New York utcáin járőrözzön. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – egymás mellé osztják őket. Egy közös vonásuk mégis van – mindketten csodálják a város két sztár zsaruját, Dansont és Manzettit. Allennek és Terrynek egyszer csak ölükbe pottyan a lehetőség, hogy bálványaik nyomába lépjenek, ám a dolgok nem mindig az elképzeléseknek megfelelően alakulnak.

A film egyik legviccesebb jelenete:

Őrületes vígjáték, ahol Will Ferrell-el próbálja Mark elkapni a rossz fiúkat. Az ötlet, hogy Will Ferrell és Mark Wahlberg egy filmben szerepeljenek, 2007 óta lógott a levegőben. A 79. Oscar-gálán Will hevesen kritizált más színészeket, de Markhoz nagyon kedves és udvarias volt.

9. Sivatagi cápák (Three Kings)

Az Öböl-háború végén járunk, de néhány kalandra kész amerikai katona számára még csak most kezdődik – ha nem is a harc, de egy kockázatos, bizonytalan kimenetelű, ám busás haszonnal kecsegtető vállalkozás. Találnak ugyanis egy térképet, melynek útmutatása szerint valahol a közelben, a sivatagban aranyrudakat rejtett el az iraki hadsereg. A négy katona felkerekedik, hogy megszerezze az állítólagos kincset, ám útjuk során számtalan váratlan felfedezéssel kell szembenézniük, amelyek mindnyájuk életét gyökeresen megváltoztatják…

Sivatagi cápák (Three Kings)

Mark Wahlberg-en saját kérésére valóban sokkolót alkalmaztak a film egyik jelenetében. A színész úgy gondolta, ettől hitelesebb lesz az alakítása. Érdekesség, hogy a film vetítését betiltották Irakban.

8. Négy tesó (Four Brothers)

Valakik kirabolnak egy élelmiszerboltot. Mindennapos eset. Ám a brutális támadók akciója áldozatot követel: egy asszonyt, akinek négy gyermeke van. Négy örökbefogadott fia, akik a saját anyjukként szerették őt. Így a Mercer-fivérek, a forrófejű Bobby, a kőkemény Angel, a családapa és üzletember Jeremiah és a kemény rocker Jack összejönnek, hogy anyjuk halálának ügyét a saját kezükbe vegyék. Azonban a gyilkos után nyomozva hamarosan rájönnek, hogy “ügyintézésük” megszokott, régi módszerei újfajta következményekkel járnak…

Négy tesó (Four Brothers)

Mark Wahlberg, Tyrese Gibson és André Benjamin mind zenészekből átvedlett színészek, érdekes, hogy épp a negyedik testvér, Jack zenész, akit Garrett Hedlund alakít. A forgatás legmelegebb napján is csak -4 Celsius fok volt a hőmérséklet, úgyhogy szó szerint meg kellett dolgozniuk a pénzükért a színészeknek.

7. 2 kaliber (2 Guns)

A DEA ügynöke Bobby, valamint az amerikai haditengerészeti hírszerző tiszt Marcus titkos küldetésen vesznek részt. Feladatuk, hogy beépüljenek a hatalmas, mexikói drog kartell belső berkeibe. Egy félresikerült bankrablás után rájönnek, hogy nem a maffia, hanem a CIA pénzét lovasították meg, ezért kénytelenek összefogni, hogy életben maradjanak. A CIA a börtönben, a gengszterek pedig a föld alatt akarják tudni őket.

A rendező, Baltasar Kormákur bevallása szerint a film legemlékezetesebb sorait Denzel Washington és Mark Wahlberg rögtönözték. Egyébként Bobby szerepére először Vince Vaughn, Stig szerepére pedig Owen Wilson volt az első jelölt, de még a forgatás előtt lecserélték őket.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·